Тужилац Вејд у случају против Трампа поднио оставку

- Главни тужилац у случају против бившег америчког председника Доналда Трампа у Џорџији Нејтан Вејд саопштио је данас да је поднео оставку.

Свијет 15.03.2024 | 21:22
Тужилац Вејд у случају против Трампа поднио оставку
Вест о његовој оставци стигла је само неколико сати након што је судија Округа Фалтон Скот Мекафи донео одлуку да или Вејд или окружна тужитељка Фани Вилис, која га је именовала, морају да поднесу оставку да би се наставио поступак против Трампа, преноси Њујорк пост.
 
Адвокати бившег председника САД сматрају да је случај компромитован због тога што је Вилис била у вези са Вејдом у тренутку када је подигнута оптужница против Трампа.
 
Упркос томе, судија Мекафи је навео да не постоји сукоб интереса, али је истакао да Вилис мора да избегне "неприкладну ситуацију".
 
Трамп се изјаснио да није крив по оптужбама да је у Џорџији незаконито желео да поништи изборе на председничким изборима 2020. године, које је изгубио од актуелног председника САД Џоа Бајдена.
 
(Тањуг) Фото: АП Пхото, Филе/Мике Стеwар

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Небојса

16.03.2024 07:17

Ево заљубљеници запада и глобалиста о демокрацији у њиховим демократијма, ако нецес да судис како они желе, поднесу оставку, заљубљеници и улизице запада уживајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неписмем

16.03.2024 13:45

Појма немас ста прицас процитај па коментирај. Како да тузилац који је у вези са адвокатом одбране изврсава свој посао коректно. Ал тебе то не интересује цим је запад онда не ваља.

Name

Силвија

16.03.2024 08:07

То је та паризер демонократија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силвија

16.03.2024 16:35

Тузилац нема елементе за подизање оптузнице и због тога се трази његова смена, нови тузилац који це накарадно радити и добице паризер.