Састанак главних преговарача БГ-ПР у уторак у Бриселу

Састанак главних преговарача Београда и Приштине биће одржан у уторак 19. марта у Бриселу, потврдио је данас портпарол Европске комисије Петер Стано.

Србија 15.03.2024 | 13:44
Састанак главних преговарача БГ-ПР у уторак у Бриселу

Стано је на брифингу за новинаре рекао да је специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак позвао главне преговараче у Брисел како би наставили разговоре од пре неколико недеља о одлуци такозване Централне банке Косова о употреби динара и истакао да ће се разговарати и о другим "најхитнијим питањима" у оквиру дијалога.

На питање Тањуга када ће бити одржана нова рунда дијалога рекао је да ће то бити 19. марта.

Изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар рекао је јуче да се нада како ће влада у Приштини бити флексибилна када је реч о уредби о забрани употребе динара на КиМ у разговорима у оквиру дијалога који ће, како је навео, бити одржан у уторак.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Глас

15.03.2024 14:25

Како мозе бити неко флексибилан,ако није легитиман?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

15.03.2024 19:40

Са белосветским хостоплерима је грех увазавати их , јос да нам заказују безвредне састанке и тросе насу енергију узалуд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

16.03.2024 08:47

Увијек. Од уторка до уторка и на истом смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

17.03.2024 00:55

Ухватили се за проблем са динаром, а прогањање Срба од стране сиптара, на насем КиМ, је дозвољено, господине из америке? КиМ је наса земља, наса култура, наса вера, привремено окупирана, па то мирате имати у виду, амере.

ОДГОВОРИТЕ