Sastanak glavnih pregovarača BG-PR u utorak u Briselu

Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine biće održan u utorak 19. marta u Briselu, potvrdio je danas portparol Evropske komisije Peter Stano.

Srbija 15.03.2024 | 13:44
Sastanak glavnih pregovarača BG-PR u utorak u Briselu

Stano je na brifingu za novinare rekao da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pozvao glavne pregovarače u Brisel kako bi nastavili razgovore od pre nekoliko nedelja o odluci takozvane Centralne banke Kosova o upotrebi dinara i istakao da će se razgovarati i o drugim "najhitnijim pitanjima" u okviru dijaloga.

Na pitanje Tanjuga kada će biti održana nova runda dijaloga rekao je da će to biti 19. marta.

Izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je juče da se nada kako će vlada u Prištini biti fleksibilna kada je reč o uredbi o zabrani upotrebe dinara na KiM u razgovorima u okviru dijaloga koji će, kako je naveo, biti održan u utorak.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Glas

15.03.2024 14:25

Kako moze biti neko fleksibilan,ako nije legitiman?

ODGOVORITE
Name

Nebojsa

15.03.2024 19:40

Sa belosvetskim hostoplerima je greh uvazavati ih , jos da nam zakazuju bezvredne sastanke i trose nasu energiju uzalud.

ODGOVORITE
Name

+

16.03.2024 08:47

Uvijek. Od utorka do utorka i na istom smo.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

17.03.2024 00:55

Uhvatili se za problem sa dinarom, a proganjanje Srba od strane siptara, na nasem KiM, je dozvoljeno, gospodine iz amerike? KiM je nasa zemlja, nasa kultura, nasa vera, privremeno okupirana, pa to mirate imati u vidu, amere.

ODGOVORITE