Данас пљускови, у Херцеговини могућ олујни југо

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује киша, локално и пљускови праћени грмљавином, и то израженији на југу, а на вишим планинама сусњежица и снијег.

Република Српска 11.03.2024 | 10:30
Данас пљускови, у Херцеговини могућ олујни југо

Током дана доћи ће до постепеног разведрања прво на западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар јужних смјерова, на истоку на ударе јак јужни, а у Херцеговини повремено и олујни југо. Вјетар ће послије подне слабити у свим крајевима.

Дневна температура ваздуха од 11 на југоистоку и југозападу до 17 на сјеверу и сјевероистоку, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је претежно облачно вријеме, а киша је регистрована у већем дијелу земље.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус један, Чемерно четири, Мраковица пет, Хан Пијесак, Калиновик и Дринић седам, Гацко, Рибник, Кнежево и Дрвар осам, Приједор, Зворник, Мркоњић Град и Нови Град девет, Бањалука, Сребреница, Билећа, Шипово, Србац и Соколац 10, Добој 11, Бијељина, Требиње и Шипово 12, Сарајево 13, Неум и Зеница 14, Мостар 15, Рудо и Тузла 16 степени Целзијусових.

Највише кише је у протекла 24 часа пало у Дринићу - 45 литара кише по метру квадратном, у Новом Граду 44 литра, у Приједору 35, на Мраковици 25, затим 12 литара у Рибнику, пет у Бањалуци, по два у Српцу и Гацку, а по један литар у Требињу, Мркоњић Граду, Шипову и Билећи.

(Срна)  Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар