Danas pljuskovi, u Hercegovini moguć olujni jugo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje kiša, lokalno i pljuskovi praćeni grmljavinom, i to izraženiji na jugu, a na višim planinama susnježica i snijeg.

Republika Srpska 11.03.2024 | 10:30
Danas pljuskovi, u Hercegovini moguć olujni jugo

Tokom dana doći će do postepenog razvedranja prvo na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar južnih smjerova, na istoku na udare jak južni, a u Hercegovini povremeno i olujni jugo. Vjetar će poslije podne slabiti u svim krajevima.

Dnevna temperatura vazduha od 11 na jugoistoku i jugozapadu do 17 na sjeveru i sjeveroistoku, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je pretežno oblačno vrijeme, a kiša je registrovana u većem dijelu zemlje.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus jedan, Čemerno četiri, Mrakovica pet, Han Pijesak, Kalinovik i Drinić sedam, Gacko, Ribnik, Kneževo i Drvar osam, Prijedor, Zvornik, Mrkonjić Grad i Novi Grad devet, Banjaluka, Srebrenica, Bileća, Šipovo, Srbac i Sokolac 10, Doboj 11, Bijeljina, Trebinje i Šipovo 12, Sarajevo 13, Neum i Zenica 14, Mostar 15, Rudo i Tuzla 16 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše je u protekla 24 časa palo u Driniću - 45 litara kiše po metru kvadratnom, u Novom Gradu 44 litra, u Prijedoru 35, na Mrakovici 25, zatim 12 litara u Ribniku, pet u Banjaluci, po dva u Srpcu i Gacku, a po jedan litar u Trebinju, Mrkonjić Gradu, Šipovu i Bileći.

(Srna)  Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar