Осумњичени за превару предати ОТ Требиње

- Припадници Полицијске управе Требиње предали су Окружном тужилаштву у том граду лица чији су иницијали Б.Х. и М.З. осумњичена за превару, изнуду и прање новца, изјавио је начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета.

Република Српска 07.03.2024 | 11:38
Осумњичени за превару предати ОТ Требиње

Лакета је рекао да су извршиоци, ухапшени у акцији "Икс бон", путем друштвених мрежа приказивали лажне чињенице у вези са спортским мечевима и на тај начин доводили друга лица у заблуду да им уплаћују различите суме новца.

Он је нагласио да је до сада истрага утврдила да је ријеч о више од 40.000 КМ.

"Осумњичени су посредством друштвених мрежа су слали одређене лажне `икс бонове` које су други под пријетњом уплаћивали и на тај начин су прибављали противправну имовинску корист", рекао је Лакета новинарима, додајући да је ријеч о периоду од три мјесеца.

Он је потврдио да је полиција јуче реализовала оперативну акцију "Икс бон" усмјерену на откривању кривичних дјела превара, изнуда и прање новца у оквиру које су ухапшена лица Б.Х, М.З, И.Ћ, С.Б, Н.Ш. и М.М.

Лакета је навео да су извршени претреси на шест локација, један на подручју Мостара, два у Требињу, један у Фочи, један у Чапљини и један у Читлуку.

Он је рекао да лица чији су иницијали Б.Х. и М.З. јутрос предата у надлежност Окружног тужилаштва, док су остала лица саслушана у просторијама Полицијске управе Требиње, гдје се документују кривична дјела превара, изнуда и прање новца.

"Осталим лицима на терет је стављено кривично дјело прање новца", рекао је Лакета.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мицко

07.03.2024 12:50

Је ли их неко натерао да им верују и плате. Пустај то на слободу.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имал

07.03.2024 13:38

Још који лакета да овога наслиједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАБРИНУТ

08.03.2024 08:44

Стаје са преварантом Гавур Зораном из Сипова преварио је на десетине људи за веце суме новца годинама то ради ,нико му ниста немозе и даље вара људе ,коли га стити !!!

ОДГОВОРИТЕ