Osumnjičeni za prevaru predati OT Trebinje

- Pripadnici Policijske uprave Trebinje predali su Okružnom tužilaštvu u tom gradu lica čiji su inicijali B.H. i M.Z. osumnjičena za prevaru, iznudu i pranje novca, izjavio je načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

Republika Srpska 07.03.2024 | 11:38
Osumnjičeni za prevaru predati OT Trebinje

Laketa je rekao da su izvršioci, uhapšeni u akciji "Iks bon", putem društvenih mreža prikazivali lažne činjenice u vezi sa sportskim mečevima i na taj način dovodili druga lica u zabludu da im uplaćuju različite sume novca.

On je naglasio da je do sada istraga utvrdila da je riječ o više od 40.000 КM.

"Osumnjičeni su posredstvom društvenih mreža su slali određene lažne `iks bonove` koje su drugi pod prijetnjom uplaćivali i na taj način su pribavljali protivpravnu imovinsku korist", rekao je Laketa novinarima, dodajući da je riječ o periodu od tri mjeseca.

On je potvrdio da je policija juče realizovala operativnu akciju "Iks bon" usmjerenu na otkrivanju krivičnih djela prevara, iznuda i pranje novca u okviru koje su uhapšena lica B.H, M.Z, I.Ć, S.B, N.Š. i M.M.

Laketa je naveo da su izvršeni pretresi na šest lokacija, jedan na području Mostara, dva u Trebinju, jedan u Foči, jedan u Čapljini i jedan u Čitluku.

On je rekao da lica čiji su inicijali B.H. i M.Z. jutros predata u nadležnost Okružnog tužilaštva, dok su ostala lica saslušana u prostorijama Policijske uprave Trebinje, gdje se dokumentuju krivična djela prevara, iznuda i pranje novca.

"Ostalim licima na teret je stavljeno krivično djelo pranje novca", rekao je Laketa.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Micko

07.03.2024 12:50

Je li ih neko naterao da im veruju i plate. Pustaj to na slobodu.....

ODGOVORITE
Name

Имал

07.03.2024 13:38

Још који лакета да овога наслиједи

ODGOVORITE
Name

ZABRINUT

08.03.2024 08:44

Staje sa prevarantom Gavur Zoranom iz Sipova prevario je na desetine ljudi za vece sume novca godinama to radi ,niko mu nista nemoze i dalje vara ljude ,koli ga stiti !!!

ODGOVORITE