Вишковић у хајци на вука у Милићима

Удружење ловаца "Комић" из Милића данас је хајком на вука званично отворило овогодишњу ловну сезону у којој учествује око 400 ловаца, које је пред полазак поздравио премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Република Српска 03.03.2024 | 10:17
Вишковић у хајци на вука у Милићима

Вишковић, који је и предсједник Удружења "Комић", истакао је да је међу учесницима, осим милићких, велики број ловаца из Србије и Републике Српске, који су пријатељи дуги низ година.

Он је изјавио Срни да се хајка на вука у Милићима традиционално организује прве недјеље у марту, те да ове године имају прилику да лове и шакала јер се у ловишту појавила ова животиња која није ништа мањи штеточина од вука.

"Надам се да ће лов бити успјешан и да ћемо одстријелити неку од тих штеточина јер то морамо да урадимо због остале дивљачи", рекао је Вишковић и додао да су вук или шакал, уколико се не уклоне на вријеме из ловишта, пријетња за срну и дивљу свињу.

Он је навео да је завршен лов на дивљу свињу и да су ловци примијетили да има велики број шакала и вукова, те да су у обавези да организују овакву хајку.

(Срна) Фото: Срна