Претежно облачно вријеме, пљускови у Херцеговини

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује претежно облачно вријеме, понегдје са слабом кишом, док су за Херцеговину најављене јаче падавине и пљускови са грмљавином.

Република Српска 29.02.2024 | 09:53
Претежно облачно вријеме, пљускови у Херцеговини

Прије подне биће топло и облачно вријеме уз повремене слабе падавине током јутра, док ће у Херцеговини углавном бити суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У другом дијелу дана задржаће се претежно облачно вријеме уз локално могуће слабе и повремене падавине, а на истоку и југу очекују се и сунчани интервали.

Током вечери и наредне ноћи очекује се пролазак фронталне зоне која ће се премјештати од југа ка сјеверу и донијети падавине.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивог смјера вјетар, а у Херцговини југо.

Максимална температура ваздуха од 13 до 20, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме са мјестимично слабом кишом.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница нула, Соколац четири, Хан Пијесак и Чемерно пет, Бијељина, Дринић, Калиновик, Шипово, Рудо, Иван седло и Тузла шест, Приједор, Добој, Вишеград, Гацко, Рибник, Мркоњић Град, Нови Град, Кнежево, Сребреница и Брчко седам, Бањалука, Фоча, Билећа, Сарајево, Зеница, Бихаћ и Ливно осам, Мраковица девет, Требиње 11, те Неум 13 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа падавине су забиљежене у Дринићу и на Сокоцу, три литра по метру квадратном, у Фочи два, а у Бањалуци, Шипову, Мркоњић Граду, Кнежеву, Рибнику пао је по један литар по метру квадратном.

(Срна) Фото: БН

Коментари / 0

Оставите коментар