Pretežno oblačno vrijeme, pljuskovi u Hercegovini

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom, dok su za Hercegovinu najavljene jače padavine i pljuskovi sa grmljavinom.

Republika Srpska 29.02.2024 | 09:53
Pretežno oblačno vrijeme, pljuskovi u Hercegovini

Prije podne biće toplo i oblačno vrijeme uz povremene slabe padavine tokom jutra, dok će u Hercegovini uglavnom biti suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U drugom dijelu dana zadržaće se pretežno oblačno vrijeme uz lokalno moguće slabe i povremene padavine, a na istoku i jugu očekuju se i sunčani intervali.

Tokom večeri i naredne noći očekuje se prolazak frontalne zone koja će se premještati od juga ka sjeveru i donijeti padavine.

Duvaće slab do umjeren vjetar promjenljivog smjera vjetar, a u Hercgovini jugo.

Maksimalna temperatura vazduha od 13 do 20, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica nula, Sokolac četiri, Han Pijesak i Čemerno pet, Bijeljina, Drinić, Kalinovik, Šipovo, Rudo, Ivan sedlo i Tuzla šest, Prijedor, Doboj, Višegrad, Gacko, Ribnik, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Kneževo, Srebrenica i Brčko sedam, Banjaluka, Foča, Bileća, Sarajevo, Zenica, Bihać i Livno osam, Mrakovica devet, Trebinje 11, te Neum 13 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa padavine su zabilježene u Driniću i na Sokocu, tri litra po metru kvadratnom, u Foči dva, a u Banjaluci, Šipovu, Mrkonjić Gradu, Kneževu, Ribniku pao je po jedan litar po metru kvadratnom.

(Srna) Foto: BN

Komentari / 0

Ostavite komentar