Бијељински фудбалски савез да изађе из офсајда!

Општински фудбалски савез (ОФС) Бијељина наставља са кабадахијским понашањем, играјући се глувих телефона са клубовима-члановима и Градом Бијељина, очигледно мислећи да ће тама заборава прекрити бројне неправилности при избору новог руководства ОФС.

Република Српска 28.02.2024 | 20:16
Бијељински фудбалски савез да изађе из офсајда!

Фудбалски клуб „Зенит“ је сутрадан након Изборне скупштине, односно 13. фебруара, тражио да ОФС достави Одлуку о избору предсједника ОФС и друге одлуке донијете на Скупштини, записник са Скупштине, одлуке о промјени делегата, списак свих присутних и одсутних делегата, пуномоћи за делегате који су били присутни на сједници, као и информацију да ли је кандидат за предсједника ОФС Горан Јањић политички ангажовано лице и одборник СНСД-а у Скупштини Града Бијељина.

На овај захтјев ОФС се није удостојио ни да одговори, а камоли да достави тражене документе. Нећемо се бавити нагађањима зашто „Зенит“ није достојан одговора, али ћемо подсјетити да се овај клуб оштро успротивио избору новог руководства ОФС, али прије свега, начину на који је ново руководство изабрано.

Са своје стране, Град Бијељина је 22. фебруара од ОФС тражио информацију на основу ког документа су Изборној скупштини ОФС, као делегати ФК „Радник“, присуствовали Недељко Ћорић и Горан Јањић, иако није одржана Скупштина ФК „Радник“ на којој би они били изабрани као делегати, иако је то предвиђено Статутом ОФС, а тражене су и све одлуке са ове сједнице за коју су гласала наведена лица.

Општински фудбалски савез се удостојио да одмах сутрадан одговори на овај допис, додуше немуштим језиком, обавјештавајући Градску управу да је њен захтјев прослијеђен надлежним тијелима и комисијама Фудбалског савеза Републике Српске.

Прљава политика, корупција и спорт, очигледно, иду руку под руку у Општинском фудбалском савезу Бијељина. Док тако буде, спорт ће губити смисао, а дјеца и млади ће све више, умјесто да хрле на фудбалске терене, бјежати са њих.

Умјесто тога, борићемо се и изборити не само против изборних неправилности чији примјер смо најјасније видјели на прошлој Скупштини ОФС, него и против других злоупотреба у свијету спорта. Само тако ћемо нашим спортистима свих генерација омогућити бољи систем вриједности и останак у нашој Семберији, враћање правог смисла спорту, али и постизање бољих резултата на спортским борилиштима, саопштено је из Кабинета градоначелника Бијељине Љубише Петровића.

(БН) Фото: Илустрација

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Градонацелнику питање

28.02.2024 21:53

Ви из буџета дајете новац свим школама фудбала и свим клубовима. Ок али зашто онда те школе наплаћују дјеци 50 па и 60 марака мјесецно а неке и више. Те школе фудбала су приватне и шта Опстина има с тим? Онда дајте и приватним радњама исто паре из буџета. Ја то не разумијем. И мислим да због ПАРА које се обрцу и бива толика борба за руководјењем небитним савезом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.02.2024 20:19

Не наплаћују сви,има и ФК академија које дјеци обезбеде све(смјештај храну,клупски униформу превоз у и из соколе....),ту пре свега мислим на Звезду 09.

Name

Пастири

29.02.2024 00:52

Трче око лопте, ко раније око клиса и орстена, игре смрдљивом чарапицом...А овце самују...

ОДГОВОРИТЕ