Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda!

Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući se gluvih telefona sa klubovima-članovima i Gradom Bijeljina, očigledno misleći da će tama zaborava prekriti brojne nepravilnosti pri izboru novog rukovodstva OFS.

Republika Srpska 28.02.2024 | 20:16
Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda!

Fudbalski klub „Zenit“ je sutradan nakon Izborne skupštine, odnosno 13. februara, tražio da OFS dostavi Odluku o izboru predsjednika OFS i druge odluke donijete na Skupštini, zapisnik sa Skupštine, odluke o promjeni delegata, spisak svih prisutnih i odsutnih delegata, punomoći za delegate koji su bili prisutni na sjednici, kao i informaciju da li je kandidat za predsjednika OFS Goran Janjić politički angažovano lice i odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Bijeljina.

Na ovaj zahtjev OFS se nije udostojio ni da odgovori, a kamoli da dostavi tražene dokumente. Nećemo se baviti nagađanjima zašto „Zenit“ nije dostojan odgovora, ali ćemo podsjetiti da se ovaj klub oštro usprotivio izboru novog rukovodstva OFS, ali prije svega, načinu na koji je novo rukovodstvo izabrano.

Sa svoje strane, Grad Bijeljina je 22. februara od OFS tražio informaciju na osnovu kog dokumenta su Izbornoj skupštini OFS, kao delegati FК „Radnik“, prisustvovali Nedeljko Ćorić i Goran Janjić, iako nije održana Skupština FК „Radnik“ na kojoj bi oni bili izabrani kao delegati, iako je to predviđeno Statutom OFS, a tražene su i sve odluke sa ove sjednice za koju su glasala navedena lica.

Opštinski fudbalski savez se udostojio da odmah sutradan odgovori na ovaj dopis, doduše nemuštim jezikom, obavještavajući Gradsku upravu da je njen zahtjev proslijeđen nadležnim tijelima i komisijama Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Prljava politika, korupcija i sport, očigledno, idu ruku pod ruku u Opštinskom fudbalskom savezu Bijeljina. Dok tako bude, sport će gubiti smisao, a djeca i mladi će sve više, umjesto da hrle na fudbalske terene, bježati sa njih.

Umjesto toga, borićemo se i izboriti ne samo protiv izbornih nepravilnosti čiji primjer smo najjasnije vidjeli na prošloj Skupštini OFS, nego i protiv drugih zloupotreba u svijetu sporta. Samo tako ćemo našim sportistima svih generacija omogućiti bolji sistem vrijednosti i ostanak u našoj Semberiji, vraćanje pravog smisla sportu, ali i postizanje boljih rezultata na sportskim borilištima, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

(BN) Foto: Ilustracija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gradonacelniku pitanje

28.02.2024 21:53

Vi iz budžeta dajete novac svim školama fudbala i svim klubovima. Ok ali zašto onda te škole naplaćuju djeci 50 pa i 60 maraka mjesecno a neke i više. Te škole fudbala su privatne i šta Opstina ima s tim? Onda dajte i privatnim radnjama isto pare iz budžeta. Ja to ne razumijem. I mislim da zbog PARA koje se obrcu i biva tolika borba za rukovodjenjem nebitnim savezom.

ODGOVORITE
Name

Re

29.02.2024 20:19

Ne naplaćuju svi,ima i FK akademija koje djeci obezbede sve(smještaj hranu,klupski uniformu prevoz u i iz sokole....),tu pre svega mislim na Zvezdu 09.

Name

Pastiri

29.02.2024 00:52

Trče oko lopte, ko ranije oko klisa i orstena, igre smrdljivom čarapicom...A ovce samuju...

ODGOVORITE