Тужилаштво о полицијској акцији у Бијељини

“Лице чији су иницијали Љ.С. ухапшено је у акцији под називом „Мардељ“ која је у Казнено-поправном заводу Бијељина спроведена по наредби Основног суда у Бијељини, а у сарадњи са Управом криминалистичке полиције Бањалука и Полицијске управе Бијељина. Том приликом је одузета и обимна документација”, изјавила је портпарол Окружног јавног тужилаштва Бијељина Душица Радовановић Грубач.

Република Српска 27.02.2024 | 15:17
Тужилаштво о полицијској акцији у Бијељини

Радовановић Грубач је истакла да Окружно јавно тужилаштво у Бијељини од почетка новембра 2023. године води истрагу у вези са злоупотребом и погодовањем притвореним лицима, која се по рјешењу судова налазе у притворској јединици Казнено-поправног завода Бијељина.

"С тим у вези, јуче су по наредби Основног суда у Бијељини, а у сарадњи са Управом криминалистичке полиције Бањалука и Полицијском управом Бијељина, реализовани претреси службених просторија КПЗ Бијељина, као и лица која су предмет истраге. Том приликом изузета је обимна документација, а једно лице Љ.С. је лишено слободе. Одређени број лица је позван у службене просторије и над њима се врши криминалистичко-техничка обрада", рекла је Душица Радовановић Грубач.

Она је додала да овлашћена службена лица Управе криминалистичке полиције и ПУ Бијељина под надзором окружног јавног тужиоца предузимају све мјере и радње усмјерене на документовање предметних кривичних дјела и истрага, те да није окончана у том предмету и да се наставља рад и проступање.

Грубач Радовановић је поновила да Окружно јавно тужилаштво Бијељина није учлествовало у полицијској акцији на подручју Бијељине и Зворника која је у недјељу, како је наведено из МУП-а Српске, изведена у циљу борбе против организованог криминала и тешких кривичних дјела.

“Основно јавно тужилаштво у Бијељини није учестововало у тој акцији у смислу да нико није приведен па није било потребе да се укључи Главни окружни тужилац. Ми нисмо проводили мјере и радње у том случају”, рекла је Душица Радовановић Грубач.

(БН) Фото: БН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Голд стандард

27.02.2024 15:55

Све боље коке портпароли, нису будале ни тузиоци ни полицајци.. Свака цаст момцима на избору.. Дивно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвјетко

27.02.2024 17:31

Па тај Љубиса Савиц је Гајицев родјак и гајиц га је и примијо и цак за пријем узео кес,а малинод сколе има једино трогодисњу али је после накнадно приватмо све купио и овај га изгурао за командира притвора како бих преко њега обављао разне трансакције са притвореницима. Не видим разлог пустања главног нарко босса са ови подруцја Гајица

Name

У чему

27.02.2024 15:56

У чему је разлика? Какво је сад то окружно јавно тужилаштво а какво је то основно јавно тужилаштво? У чему је разлика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрдељ Јанкиц

27.02.2024 16:40

Знаци све у реду - појео вук магарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

27.02.2024 16:42

Класика Ал ајд ето и нека буде да сте се ВИ мало и исцупали али де онда да сада цујемо ста има за реци МУП РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.02.2024 17:07

Ста је са акције на Романији? Сто нико не спомиње нарко дилере са романије који трују дјецу попут милоса којица,милана бозица полицајца и остале екипе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.02.2024 09:05

А ти као знас ко трује кога?Кад си тако паметан отидји и пријави а не овако да глумис мангупа и храброст кријуци се

Name

Милан

27.02.2024 17:18

Ста би са гајицем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

27.02.2024 20:26

Пустили га јер је оцинкарио рођака. А неки кажу да су га пустили када је поменуо све из врха власти са којима је дијелио паре.

Name

Секи

27.02.2024 20:46

ТУЖИОЦИ???,највеца говна у дрзави,доказ тузиоци из дистрикта поцев од главног Зекерије преко његовог замјеника тепавцевица па крмета лојавог Радоша до секретарцица љигавог бегановица,све смрад веци од вецег,маму им јебем свима

ОДГОВОРИТЕ