Tužilaštvo o policijskoj akciji u Bijeljini

“Lice čiji su inicijali Lj.S. uhapšeno je u akciji pod nazivom „Mardelj“ koja je u Kazneno-popravnom zavodu Bijeljina sprovedena po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, a u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Banjaluka i Policijske uprave Bijeljina. Tom prilikom je oduzeta i obimna dokumentacija”, izjavila je portparol Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina Dušica Radovanović Grubač.

Republika Srpska 27.02.2024 | 15:17
Tužilaštvo o policijskoj akciji u Bijeljini

Radovanović Grubač je istakla da Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini od početka novembra 2023. godine vodi istragu u vezi sa zloupotrebom i pogodovanjem pritvorenim licima, koja se po rješenju sudova nalaze u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina.

"S tim u vezi, juče su po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, a u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Banjaluka i Policijskom upravom Bijeljina, realizovani pretresi službenih prostorija KPZ Bijeljina, kao i lica koja su predmet istrage. Tom prilikom izuzeta je obimna dokumentacija, a jedno lice Lj.S. je lišeno slobode. Određeni broj lica je pozvan u službene prostorije i nad njima se vrši kriminalističko-tehnička obrada", rekla je Dušica Radovanović Grubač.

Ona je dodala da ovlašćena službena lica Uprave kriminalističke policije i PU Bijeljina pod nadzorom okružnog javnog tužioca preduzimaju sve mjere i radnje usmjerene na dokumentovanje predmetnih krivičnih djela i istraga, te da nije okončana u tom predmetu i da se nastavlja rad i prostupanje.

Grubač Radovanović je ponovila da Okružno javno tužilaštvo Bijeljina nije učlestvovalo u policijskoj akciji na području Bijeljine i Zvornika koja je u nedjelju, kako je navedeno iz MUP-a Srpske, izvedena u cilju borbe protiv organizovanog kriminala i teških krivičnih djela.

“Osnovno javno tužilaštvo u Bijeljini nije učestovovalo u toj akciji u smislu da niko nije priveden pa nije bilo potrebe da se uključi Glavni okružni tužilac. Mi nismo provodili mjere i radnje u tom slučaju”, rekla je Dušica Radovanović Grubač.

(BN) Foto: BN

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Gold standard

27.02.2024 15:55

Sve bolje koke portparoli, nisu budale ni tuzioci ni policajci.. Svaka cast momcima na izboru.. Divno

ODGOVORITE
Name

Cvjetko

27.02.2024 17:31

Pa taj Ljubisa Savic je Gajicev rodjak i gajic ga je i primijo i cak za prijem uzeo kes,a malinod skole ima jedino trogodisnju ali je posle naknadno privatmo sve kupio i ovaj ga izgurao za komandira pritvora kako bih preko njega obavljao razne transakcije sa pritvorenicima. Ne vidim razlog pustanja glavnog narko bossa sa ovi podrucja Gajica

Name

U čemu

27.02.2024 15:56

U čemu je razlika? Kakvo je sad to okružno javno tužilaštvo a kakvo je to osnovno javno tužilaštvo? U čemu je razlika?

ODGOVORITE
Name

Smrdelj Jankic

27.02.2024 16:40

Znaci sve u redu - pojeo vuk magarca.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

27.02.2024 16:42

Klasika Al ajd eto i neka bude da ste se VI malo i iscupali ali de onda da sada cujemo sta ima za reci MUP RS

ODGOVORITE
Name

Re

27.02.2024 17:07

Sta je sa akcije na Romaniji? Sto niko ne spominje narko dilere sa romanije koji truju djecu poput milosa kojica,milana bozica policajca i ostale ekipe?

ODGOVORITE
Name

Ja

28.02.2024 09:05

A ti kao znas ko truje koga?Kad si tako pametan otidji i prijavi a ne ovako da glumis mangupa i hrabrost krijuci se

Name

Milan

27.02.2024 17:18

Sta bi sa gajicem?

ODGOVORITE
Name

Maja

27.02.2024 20:26

Pustili ga jer je ocinkario rođaka. A neki kažu da su ga pustili kada je pomenuo sve iz vrha vlasti sa kojima je dijelio pare.

Name

Seki

27.02.2024 20:46

TUŽIOCI???,najveca govna u drzavi,dokaz tuzioci iz distrikta pocev od glavnog Zekerije preko njegovog zamjenika tepavcevica pa krmeta lojavog Radoša do sekretarcica ljigavog beganovica,sve smrad veci od veceg,mamu im jebem svima

ODGOVORITE