Брисел: Нова рунда дијалога Београда и Приштине

У Бриселу ће данас бити одржана нова рунда дијалога Београда и Приштине, а на позив специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака. Тема дијалога је регулисање динарског платног промета.

Србија 27.02.2024 | 07:44
Брисел: Нова рунда дијалога Београда и Приштине

Делегацију Београда предводи директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, док је главни приштински преговарач Бесник Бисљими рекао да неће ићи у Брисел.

Влада у Приштини није саопштила ко ће је тачно представљати. Међутим, дан пре састанка у Бриселу представници централне банке у Приштини потврдили су учешће у дијалогу.

Лајчак је позвао Београд и Приштину како би у оквиру дијалога разговарали о једностраној уредби о укидању динарског платног промета на КиМ, а коју је централна банка у Приштини донела крајем децембра.

Из Приштине су прошле недеље најавили десет мера за прелазни период, али их још не саопштавају.

(РТС) Фото: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Која бламаза

27.02.2024 11:38

Запад га пустио да влада Србијом јер виде да му је битна власт па га мазе са ко фол преговорима на којима већ десет година сам уцествује и губи ( плански) део по део ингеренције на КиМ и тако врси издају највећу у историји. То Западним месетарима одговара а њему Сесељевом потрцку дају само власт и да сваки дан балави са екрана и просипа шупље народу који се најео паризера. Око њега свита лопова,кумова,тајкуна која граби милионе и зида виле уз аплауз њему као великом водји.

ОДГОВОРИТЕ