Brisel: Nova runda dijaloga Beograda i Prištine

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, a na poziv specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka. Tema dijaloga je regulisanje dinarskog platnog prometa.

Srbija 27.02.2024 | 07:44
Brisel: Nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi rekao da neće ići u Brisel.

Vlada u Prištini nije saopštila ko će je tačno predstavljati. Međutim, dan pre sastanka u Briselu predstavnici centralne banke u Prištini potvrdili su učešće u dijalogu.

Lajčak je pozvao Beograd i Prištinu kako bi u okviru dijaloga razgovarali o jednostranoj uredbi o ukidanju dinarskog platnog prometa na KiM, a koju je centralna banka u Prištini donela krajem decembra.

Iz Prištine su prošle nedelje najavili deset mera za prelazni period, ali ih još ne saopštavaju.

(RTS) Foto: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Koja blamaza

27.02.2024 11:38

Zapad ga pustio da vlada Srbijom jer vide da mu je bitna vlast pa ga maze sa ko fol pregovorima na kojima već deset godina sam ucestvuje i gubi ( planski) deo po deo ingerencije na KiM i tako vrsi izdaju najveću u istoriji. To Zapadnim mesetarima odgovara a njemu Seseljevom potrcku daju samo vlast i da svaki dan balavi sa ekrana i prosipa šuplje narodu koji se najeo parizera. Oko njega svita lopova,kumova,tajkuna koja grabi milione i zida vile uz aplauz njemu kao velikom vodji.

ODGOVORITE