Шта се дешавало у „Рибникару“ кад је нађен нож?

У истом дану у којем су родитељи убијене Софије Негић сведочили у парничном поступку који се води против родитеља дечака убице, а по пријави 27 чланова породица убијених 3. маја, одјекнула је вест да је у тој истој Основној школи ”Рибникар” у ранцу једног осмака нађен нож. Инцидент је, на срећу, прошао без последица, али су остала питања. Шта се тачно догодило? Шта су рекли родитељи тог дечака? И, што је најважније, шта ће даље бити предузето?

Србија 24.02.2024 | 10:59
Шта се дешавало у „Рибникару“ кад је нађен нож?

Блиц открива како је изгледао јучерашњи дан, корак по корак. 

 - Након трећег часа, један осмак обавестио је директора школе да сумња да други ученик истог разреда има нож у ранцу. Отишали су до учионице и затекли ранац у последњој клупи. Школски полицајац је установио да је у ранцу нож. Ученик чији је то ранац је за то време био у дворишту, на великом одмору, и позван је код директора на разговор - наводи добро обавештен извор Блица.

Разговору је, према сазнањима Блица, присуствовала и психолошкиња, а осмак је тврдио да то није његов нож и да га није понео од куће.

- То је и поновио у присуству родитеља и полиције. Рекао је и да ранац уопште није оставио на тој клупи пре него што је изашао на одмор, то јест да ранац није затечен на истом месту – наводи извор Блица.

Занимљиво је да то није био први пут да се у школи чују оптужбе о ножу и да су у причи поменута иста двојица ученика. Психолошкиња је раније већ разговарала са овом двојицом ученика и са њиховим родитељима јер је и раније први дечак пријављивао своје сумње да је други у школу доносио нож.

- Мајка другог ученика је рекла да од те ситуације сваки дан пре школе прегледа ранац свом детету. Његов отац је чак јавно изразио веровање да је неко подметнуо нож у ранац његовог сина. Као могући мотив подметања је навео чињеницу да је радио као форензичар телефона у случају масовног убиства у истој школи у мају прошле године - каже извор Блица. 

Остаје питање – шта и како даље?

Извор Блица наводи да је неопходно да се добије извештај полиције, с обзиром на околности догађаја и да родитељи другог дечака верују и тврде да му је нож подметнут.

- Ученици ће у понедељак још једном дати изјаве у присуству полиције - каже извор Блица.

Како је Блиц објавио, школски полицајац ОШ "Владислав Рибникар" пронашао је нож у ранцу једног од ученика.

У школи није било никаквих инцидента и дечак који је имао нож код себе је одведем у полицијску станицу. Ову информацију је за "Блиц" потврдио и један од родитеља деце која иду у ОШ "Владислав Рибникар". 

(Блиц) Фото: Оливер Бунић/Рингиер

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Полицајац

24.02.2024 15:20

Ја би изузео отиске са ноза и од дјеце из разреда и од родитеља дјецака па да видимо цији су отисци и цији је ноз

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

24.02.2024 21:02

Логично. Али питање је зашто то није урадио тај ко треба да уради - није урадио.