Ризични путеви на истоку Српске - а власт не реагује

Главу у торбу па аутом  магистралним путем М20 од Фоче до Доброг Поља према Сарајеву, кажу Фочаци, на коме су за десет година од одрона стијена на коловоз погинула два лица а од новембра до фебруара ове године од пада камена а је страдао један возач и у два су оштећена возила. 

Република Српска 23.02.2024 | 21:35
Ризични путеви на истоку Српске - а власт не реагује

Пут је кажу и возачи и стручњаци у катастрофалном стању због дугогодишње небриге и непланског одржавања косина у засјецима и усјецима, а примјећена су и оштећења у тунелима. 

„Ово је последњи тунел из правца Фоче на путу према Добром Пољу. Видљиво је да је у њему дошло до испадања једног дијела калоте , тавана  тако да се види и дио стијене. Уколико буде више кишних дана или отапања снијега могуће је да се комад камена одломи са таванице и угрози живот возача у аутомобилима, „ каже дипломирани инжињер геологије Александар Голијанин.

Он додаје да се на овој магистрали налази десет критичних тачака гдје су возачи у опасности од одламања крупних камених блокова на косинама.

„Апелујем на „Путеве Републике Српске да што прије крену у рјешавање овог проблема јер ће сигурно на прољеће послије обилних падавина и отапања снијега због одрона пут  бити у још тежој ситуацији за одвијање саобраћаја“, истиче Голијанин.

У Путевима Републике Српске рекли су медијима да се овај пут налази на листи приоритета за санацију а за средства се преговара са Свјетском банком.

Клуб СДС у Скупштини општине Фоча је након учесталих саобраћајних несрећа на магистрали затражио посебну сједницу Скупштине општине. 

Одборник у Скупштини општине Фоча Душан Бодирога каже да актуелна СНСД власт одуговлачи са одржавањем ванредног засједања општинског парламента.

„Онда су и три мјесне заједнице Доње, Поље, Центар и Лазарево упутиле захтијев предсједнику Скупштине општине за одржавање ванредне сједнице   на коју би се позвали сви који су на неки начин везани за безбједност саобраћаја на  дионици пута Фоча – Добро Поље",  рекао је Бодирога. 

Пут Фоча – Сарајево изграђен је 1977. године и никад није добио употребну дозволу.

(БН) Фото: БН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Вишеград

23.02.2024 22:03

није нипта боље ни на путу Вишеград Вардиште,а богами ни улице по туристичком граду Вишеграду.Доказ вам је навешћу само двије рупе на пјешачком прелазу на семафору код продавнице Луана.Да не набрајам више по граду кроз Јонџу и даље.А нсчелник ђуревић је потрошио силу пара из буџета низсшта Град никад није био гори као од 2016год од кад су на власти.Свака част Бодирога прича истину,а и остсли у емисији Изазови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

24.02.2024 07:30

Ово је доказ да СНСД сорти није битан истоцни дио, а све нам је овако, битно је попљацкати сва природна богатства која имамо, ресурсе, суме унистити, путеви какви су слике говоре све, а ситуација је гора далеко , ако неко мисли да цемо ми остати овдје да зивимо у оваквим условима грдно се вара, народ Истоцног Сарајева се исељава постепено без повратка, препустени смо сами себи, Јахорина је у потпуности унистена, вода загадјена, Требевиц унистена, продаје се све арапима,нема инвестиција, фабрика, фирми, туризма ни туриста......зар је неко луд да овдје зиви?? Моја дјеца су запослена , ал не желе да остану овдје, не виде перспективу , никакву, а ста це они који не раде , од цега да зиве?? Не могу да схватим поред свега овог да људи гласају за СНСД и од Додика праве св.Саву, могу схватити нељуде попут Елека , Нешића, Чосица, Југовица, Катића, Цицка....ал народ никако, ако вам је добро зивите у биједи, неимастини, рујини, блату, гладује, а сто висе србујте и ракијом наздравите памети својој

Name

ВРС

24.02.2024 07:50

Ми смо пропали и без путева!!! Овдије спаса нема!!!

Name

БЛ

23.02.2024 22:04

Ста се буните, није јос ники погинуо. А кад би, не дај бозе, било би брзо возио а не до путева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

24.02.2024 08:28

Ето вам ваш Вукан , нека вам он то ријеши својом халабуком.

Name

Ре

24.02.2024 14:22

Вукан је опозиција...глуп коментар.

Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

24.02.2024 15:07

ВАЗНО ЈЕ ДА ДОДИКОВОМ ХЕЛИКОПТЕРУ и ЊЕГОВИМ ПОДГУЗНИМ МУХАМА НЕМА у ваздуху одрона пут им је раван ко јебе обицне градане нека и они купе Хеликоптер

Name

Иноватор

23.02.2024 22:11

Колко је битна та регија до Бијељине говори будући рудник Литија. Битни су Лакташи да сједисте тамо засједу са касом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаххааххахахаха

24.02.2024 08:11

Шта је рудник Литија? Више звучи као неки манастир .. чуј литија 🤣

Name

Ана Марија

23.02.2024 22:52

Ма какви Лактаси ,Лактаси никад нису били гори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источни део Републике Српске

24.02.2024 08:00

У којем живим је као кажњеничка колонија али тако нам и треба када у већини општина побеђује СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац врс

24.02.2024 08:15

Штаће вам пут гласајде за снсд и додика паће давас возају хеликоптером, стара херцеговино више нисте ни заслужили ено вам лука петровић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШПИЈУНИ СУ МЕДЈУ НАМА

24.02.2024 08:24

Пут је ванупотребе на неким дијеловима,УЖАС,магла када је ВЕИМА ОПАСАН,на Тухаљима се појаве срне око 22х 3-4 лијепо је срести те немоћна бића,Молим да се не убијају! Има лисица доста ноћу па тренирајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лллллл

24.02.2024 08:35

Како то код нас је све мед И млијеко.

ОДГОВОРИТЕ