Rizični putevi na istoku Srpske - a vlast ne reaguje

Glavu u torbu pa autom  magistralnim putem M20 od Foče do Dobrog Polja prema Sarajevu, kažu Fočaci, na kome su za deset godina od odrona stijena na kolovoz poginula dva lica a od novembra do februara ove godine od pada kamena a je stradao jedan vozač i u dva su oštećena vozila. 

Republika Srpska 23.02.2024 | 21:35
Rizični putevi na istoku Srpske - a vlast ne reaguje

Put je kažu i vozači i stručnjaci u katastrofalnom stanju zbog dugogodišnje nebrige i neplanskog održavanja kosina u zasjecima i usjecima, a primjećena su i oštećenja u tunelima. 

„Ovo je poslednji tunel iz pravca Foče na putu prema Dobrom Polju. Vidljivo je da je u njemu došlo do ispadanja jednog dijela kalote , tavana  tako da se vidi i dio stijene. Ukoliko bude više kišnih dana ili otapanja snijega moguće je da se komad kamena odlomi sa tavanice i ugrozi život vozača u automobilima, „ kaže diplomirani inžinjer geologije Aleksandar Golijanin.

On dodaje da se na ovoj magistrali nalazi deset kritičnih tačaka gdje su vozači u opasnosti od odlamanja krupnih kamenih blokova na kosinama.

„Apelujem na „Puteve Republike Srpske da što prije krenu u rješavanje ovog problema jer će sigurno na proljeće poslije obilnih padavina i otapanja snijega zbog odrona put  biti u još težoj situaciji za odvijanje saobraćaja“, ističe Golijanin.

U Putevima Republike Srpske rekli su medijima da se ovaj put nalazi na listi prioriteta za sanaciju a za sredstva se pregovara sa Svjetskom bankom.

Klub SDS u Skupštini opštine Foča je nakon učestalih saobraćajnih nesreća na magistrali zatražio posebnu sjednicu Skupštine opštine. 

Odbornik u Skupštini opštine Foča Dušan Bodiroga kaže da aktuelna SNSD vlast odugovlači sa održavanjem vanrednog zasjedanja opštinskog parlamenta.

„Onda su i tri mjesne zajednice Donje, Polje, Centar i Lazarevo uputile zahtijev predsjedniku Skupštine opštine za održavanje vanredne sjednice   na koju bi se pozvali svi koji su na neki način vezani za bezbjednost saobraćaja na  dionici puta Foča – Dobro Polje",  rekao je Bodiroga. 

Put Foča – Sarajevo izgrađen je 1977. godine i nikad nije dobio upotrebnu dozvolu.

(BN) Foto: BN

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Вишеград

23.02.2024 22:03

није нипта боље ни на путу Вишеград Вардиште,а богами ни улице по туристичком граду Вишеграду.Доказ вам је навешћу само двије рупе на пјешачком прелазу на семафору код продавнице Луана.Да не набрајам више по граду кроз Јонџу и даље.А нсчелник ђуревић је потрошио силу пара из буџета низсшта Град никад није био гори као од 2016год од кад су на власти.Свака част Бодирога прича истину,а и остсли у емисији Изазови.

ODGOVORITE
Name

Istocno Sarajevo

24.02.2024 07:30

Ovo je dokaz da SNSD sorti nije bitan istocni dio, a sve nam je ovako, bitno je popljackati sva prirodna bogatstva koja imamo, resurse, sume unistiti, putevi kakvi su slike govore sve, a situacija je gora daleko , ako neko misli da cemo mi ostati ovdje da zivimo u ovakvim uslovima grdno se vara, narod Istocnog Sarajeva se iseljava postepeno bez povratka, prepusteni smo sami sebi, Jahorina je u potpunosti unistena, voda zagadjena, Trebevic unistena, prodaje se sve arapima,nema investicija, fabrika, firmi, turizma ni turista......zar je neko lud da ovdje zivi?? Moja djeca su zaposlena , al ne žele da ostanu ovdje, ne vide perspektivu , nikakvu, a sta ce oni koji ne rade , od cega da zive?? Ne mogu da shvatim pored svega ovog da ljudi glasaju za SNSD i od Dodika prave sv.Savu, mogu shvatiti neljude poput Eleka , Nešića, Čosica, Jugovica, Katića, Cicka....al narod nikako, ako vam je dobro zivite u bijedi, neimastini, rujini, blatu, gladuje, a sto vise srbujte i rakijom nazdravite pameti svojoj

Name

VRS

24.02.2024 07:50

Mi smo propali i bez puteva!!! Ovdije spasa nema!!!

Name

BL

23.02.2024 22:04

Sta se bunite, nije jos niki poginuo. A kad bi, ne daj boze, bilo bi brzo vozio a ne do puteva.

ODGOVORITE
Name

Ma

24.02.2024 08:28

Eto vam vaš Vukan , neka vam on to riješi svojom halabukom.

Name

Re

24.02.2024 14:22

Vukan je opozicija...glup komentar.

Name

HERCEGOVAC

24.02.2024 15:07

VAZNO JE DA DODIKOVOM HELIKOPTERU i NJEGOVIM PODGUZNIM MUHAMA NEMA u vazduhu odrona put im je ravan ko jebe obicne gradane neka i oni kupe Helikopter

Name

Inovator

23.02.2024 22:11

Kolko je bitna ta regija do Bijeljine govori budući rudnik Litija. Bitni su Laktaši da sjediste tamo zasjedu sa kasom

ODGOVORITE
Name

Hahhaahhahahaha

24.02.2024 08:11

Šta je rudnik Litija? Više zvuči kao neki manastir .. čuj litija 🤣

Name

Ana Marija

23.02.2024 22:52

Ma kakvi Laktasi ,Laktasi nikad nisu bili gori...

ODGOVORITE
Name

Источни део Републике Српске

24.02.2024 08:00

У којем живим је као кажњеничка колонија али тако нам и треба када у већини општина побеђује СНСД.

ODGOVORITE
Name

Borac vrs

24.02.2024 08:15

Štaće vam put glasajde za snsd i dodika paće davas vozaju helikopterom, stara hercegovino više niste ni zaslužili eno vam luka petrović.

ODGOVORITE
Name

ŠPIJUNI SU MEDJU NAMA

24.02.2024 08:24

Put je vanupotrebe na nekim dijelovima,UŽAS,magla kada je VEIMA OPASAN,na Tuhaljima se pojave srne oko 22h 3-4 lijepo je sresti te nemoćna bića,Molim da se ne ubijaju! Ima lisica dosta noću pa trenirajte.

ODGOVORITE
Name

Llllll

24.02.2024 08:35

Kako to kod nas je sve med I mlijeko.

ODGOVORITE