Свједочила мајка једне од убијених дјевојчица у школи

- У Вишем суду у Београду је саслушањем Миланке Негић, мајке убијене девојчице, настављено суђење у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дечака који је  3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе, док је ранио још шест особа.

Србија 23.02.2024 | 11:52
Свједочила мајка једне од убијених дјевојчица у школи

Негић је најпре причала о рођењу ћерке, њеним навикама, васпитању, карактеру, односима у породици, напомињући да је њој ћерка била све што је икада желела у животу. 

Причајући о запосленима у школи, Негић је рекла да је једном приликом дозволила ћерки да офарба неколико праменова косе у зелено, због чега је школски педагог скренула девојчици пажњу да мора то да уклони и дала јој рок од недељу дана.

Негићева је то навела као пример "проблема" којима се бавила управа школе, док је такође навела своја сазнања да је Миљана Кецмановић директорки школе слала мејлове са службеног мејла како би се видело да је доцент и доктор.  

Причајући о К.К. навела је да има посредна сазнања да је он причао да су му родитељи јако важни људи. 

Осврћући се на саму трагедију, Негићева је испричала да је тог 3. маја њена ћерка  била у тоалету са другарицом, која је након пуцњаве ушла у кабину и затворила се, док је њена ћерка истрчала из тоалета.

То јој је како је навела, испричала другарица из тоалета касније, док јој је тог дана рекла да је видела њену ћерку да лежи поред клавира и да је вероватно повређена.

О смрти своје ћерке сазнала је у Полицијској станици Врачар као и остали родитељи, а детаљно је описала осећења и мисли које су јој тада пролазиле кроз главу, док је тек након идентификације тела била сигурна да је њена ћерка убијена. 

Негићева је нагласила да је јако вређа излагање адвоката тужених Кецмановића који се тичу њихове имовине и судских трошкова.

У наставку суђења биће саслушни браћа и сестре убијене деце. Тај део суђења, судија је затворила за јавност јер су они већином малолетни. 

Након саслушања свих тужитеља, чланова породице убијених, уследиће саслушања тужених Кецмановића.

Ово суђење почело је у октобру, а до сада су саслушани чланови породице Божовић, Чикић, Мартиновић, Аћимовић, Влаховићи, Кобиљски, Анђелковић, Асовић и Негић. 

Тужбу је поднело укупно 27 тужилаца, односно чланова породице жртава масакра, а тужени су малолетник и његови мајка и отац.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица, или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Овом тужбом је затражена и новчана рента односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови - и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

Пред овим судом води се и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је како се сумња К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година. Суд је у овом случају прихватио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду и затворио суђење за јавност.

Такође, води се и парнични поступак који су против Кецмановића, школе у којој се десио масакр и државе Србије и ту тужбу су поднели чланови породице Дукић чија је ћерка тог тада убијена.

 Тужбу против Кецмановића недавно је поднела и наставница која је тешко тада рањена.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Новац је сатисфакција

23.02.2024 15:19

Засто родитељи тузе родитеље? Па ко од нас родитеља, ма колико се трудили да правилно васпитамо своју дјецу, мозе знати најинтимније мисли своје дјеце, и какве намјере имају. Некада дјеца ни по коју цијену не зеле да се отворе, и казу о цему размисљају и какве су им намјере. Залосно је то сто се десило, дјецу нико не мозе вратити, па цак ни робија за родитеље, а поготово не новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србијо смири се

23.02.2024 16:18

Каква свједочења каква одштета,који новац може то покрити. Зашто све мјерити новцем,која је цијена дјетета? Може ли црква или било ко други у Србији рећи овим родитељима да се смире и да се не брукају .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марш!

23.02.2024 18:32

Каква црква! Не спомињи их! Све за новац раде! Багра!

Name

Слобода

24.02.2024 16:08

Какви су то родитељи,који на дјете стављају цјену?Па да и разумијем неку одштету,али и ренту да потражују то је прешло све мјере укуса.Да ли смо ми људи.Што не траже да се убију ридитељи дјечака, смислили себи људи доживотну ренту,шта би да ових није.Тежа је жива жалост.

ОДГОВОРИТЕ