Траже приједлог за притвор за ухапшене у акцији "Кум"

- Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за полицајца Граничне полиције БиХ Александра Матовића и за Предрага Петковића због организованог криминала повезаног са недозвољеним међународним прометом веће количине дроге и њеном дистрибуцијом.

Босна и Херцеговина 23.02.2024 | 09:56
Траже приједлог за притвор за ухапшене у акцији "Кум"

Осумњичени су ухапшени у акцији "Кум" коју су према налогу тужиоца спровели припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево на подручју Сарајева, Фоче и Градишке, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, те утицати на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, а за осумњиченог Петковића и због опасности од бјекства.

Осумњичени су под истрагом због кривичних дјела организованог криминала повезаних са недозвољеним међународним прометом веће количине дроге и њеном дистрибуцијом на илегалном нарко-тржишту.

Матовић је осумњичен и за коруптивно кривично дјело, односно злоупотребу капацитета Граничне полиције БиХ ради пружања помоћи криминогеним особама, издавањем неистинитих потврда о преласку границе и на друге начине.

Један од осумњичених у овом предмету лоциран је у Данској, те ће при повратку у БиХ у наредним данима бити преузет на аеродрому Сарајево и предат поступајућем тужиоцу.

(Срна) Фото: АА 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бојан Цвијетиц

23.02.2024 16:09

Само нека институције раде свој посао.

ОДГОВОРИТЕ