Тужилаштво седам мјесеци провјерава пријаву о криминалу у ОЦ „Јахорина“

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву седам мјесеци након што је СИПА по њиховом налогу упала у Олимпијски центар „Јахорине“ још увијек утврђује да ли је пријава по којој је поступљено била основана.

Република Српска 20.02.2024 | 15:46
Тужилаштво седам мјесеци провјерава пријаву о криминалу у ОЦ „Јахорина“

Појашњења ради, Државна агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) је у јулу прошле године упала у Олимпијски центар и то по налогу Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, које је то наложило на основу анонимне пријаве.

Ни послије седам мјесеци званична истрага није отворена, него се умјесто тога провјерава основаност навода из поменуте пријаве.

„Након анализе прикупљеног материјала и у складу са законским овлаштењима, Тужилаштво ће донијети даљње одлуке у овом поступку, а о чему ћемо благоворемено обавијестити јавност“, истакли су у Тужилаштву за ЦАПИТАЛ.

Кажу да у циљу заштите интегритета поступка и с обзиром на то да се он тренутно налази у фази провјере навода, нису у могућности да доставе више информација.

Подсјетимо, ЦАПИТАЛ је лани објавио да је Државна агенција за истраге и заштиту Босне и Херцеговине (СИПА) изузела документацију из Олимпијског центра (ОЦ) Јахорина везану за спорне набавке и то по налогу Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

У СИПА тада нису давали више информација о каквим набавкама се ради, те су нас упутили да више информација потражимо у Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву.

У Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву су нам тада одговорили да је предмет формиран након запримања анонимне пријаве.

Незаконито наручена и плаћена жичара

Подсјетимо, како је ЦАПИТАЛ раније више пута упозоравао шестосједна жичара на Јахорини у коју је Олимпијски центар (ОЦ) прије готово двије године уложио 17 милиона КМ изграђена је незаконито, кршећи Закон о јавним набавкама БиХ.

Суд Босне и Херцеговине је недавно одбио тужбу Олимпијског центра (ОЦ) Јахорина против рјешења Канцеларије за разматрање жалби БиХ (КРЖ БИХ) којим су поништени њихов тендер и одлука о избору најповољнијег понуђача за набавку 17 милиона вриједне шестосједне жичаре. У томе не би било ништа спорно да поменута жичара не постоји већ готово двије године.

Појашњења ради, предузеће „ТНТ“ из Бањалуке се, о чему је ЦАПИТАЛ раније писао, још 2021. године жалило на Закључак ОЦ Јахорина у поступку набавке шестосједне исклопиве жичаре на локацији „Рајска долина“, али упркос томе ОЦ Јахорина је провео поступак набавке и дао уговор италијанском предузећу „Леитнер“, те тиме прекршио Закон о јавним набавкама и није испоштовао суспензивно дејство жалбе.

(Цапитал)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Хахахааааа

20.02.2024 16:04

И бице да немааа Довољноо доказаа! Ојјј хааа! Бем ти зивот к9ји Циркуссссссс! Невидјени! Лоповиии харајуууу пуне институције лоповаа а доказаа нигдјеее немааа Ево Сердаров опет наступаа извлациии сто се да извуциии па мали пионир улазе у Пол странке Црнеее Гире иде у Сопинг са владиним авионом мали вусковицев пионир пи Београду вуца обезбедјрњеее фујјјј гагра козаа ностра 21 вијека хара вуциц одликује стевандица даје новац вицизељковицууу на фузбалллл па народе ово је циркуссссссс стољецаааааа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ребус Макамариус

20.02.2024 16:07

Има ли иста у РС да је "изградјено" законито?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

20.02.2024 16:30

Предмет Јахорина води исти тужилац који је водила и птедмет шума на Романији. Од шуме није било ништа а мјесецима се причало о хапшењима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

20.02.2024 16:34

Тај предмет је требао до сада бити заврŝен и лопови иза реŝетака,кад будемо имали тужилаŝтво ваљда ће бити заврŝено,да се главни тужилац мање возао у "Полу"било би заврŝено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Можда

20.02.2024 16:35

Чекају застару предмета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комедија али залосна

20.02.2024 16:53

У банана дрзави све је корумпирано и подмазано. И народ је то прихватио да је тако. Е овако Република српска гаси и престаје да постоји. Сама це се угасити од профитера и дезертера који владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

20.02.2024 17:16

Ма које тузиластво иони раде у дилу скриминалцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јое

20.02.2024 17:21

Јахорина је једна од највећих перионица новца на читавом Балкану. Мафија из више балканских држава, а можда и других, тамо пере новац "зарађен" кроз криминалне активности-продајом дроге, оружја, новац од намјештених тендера, добијен мито.....итд, дуга листа, не могу свега ни да се сјетим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.02.2024 17:22

Да је борац усјекао 2 м дрва ба ли би провјеравали 7 мјесеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али они

20.02.2024 20:12

Провјеравајууу! И на томе стоје! Док не застари! По уходаном сценаријууу!

Name

Професионалац

20.02.2024 19:02

То ће лајик за 3 дана да ријеши, само ови лопови то не желе, јер су купљени....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Целер

20.02.2024 22:34

Они се боре да заташкају случај да униште доказе а не да га расвијетле и разоткткрију муљажу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

21.02.2024 07:48

Па није ваљда да су И на јахорини замуçкали Коме су сад извукли паре И кога су изварали Опет треба неком паре да се врацају Нека то Додик заврси.Он је ставио паре у дзеп а народ це да враца или јос боља идеја мозда,нека рудоња сад дозволи словенцима безплатно скијање до краја зивота хаха У говнима смо до грла али како реце она стара ДРЗ-СЕ-МИЛЕ-ЈОС-СИ-ЗИВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разгон

24.02.2024 06:35

Шесторосјед нема ни 500 м 17 милиона. Незајажљиви инфатилни . Ко прави шесторосјед дужине 500 метара, који у 2024 није радио ни један дан

ОДГОВОРИТЕ