Слијетање и полијетање на аеродрому били суспендовани

- Због ванредног догађаја приликом полетања авиона Маратон ерлајнза (Маратхон Аирлинес), авио-компаније која обавља летове за Ер Србију, полетања и слетања на београдском аеродрому Никола Тесла данас су била суспендована нешто мање од сат времена, а рад аеродрома сада је редован, пише "Танго сикс".

Србија 18.02.2024 | 22:04
Слијетање и полијетање на аеродрому били суспендовани

Претходно је из Ер Србије саопштено да је лет Ер Србије ЈУ324 из Београда до Дизелдорфа, који је обављала партнерска компанија, враћен је у Београд, због техничких разлога и да је безбедно слетео на београдски аеродром Никола Тесла, а да безбедност путника није била угрожена ни у једном тренутку.

"Танго сикс" наводи да је летелица приликом полетања имала додир трупа са прилазним светлима супротног правца писте, а разлог је, по свему судећи, погрешна позиција за полетање, односно то што је авион полетео готово са пола писте, отприлике са позиције са које је било око 1.300 метара до краја писте. 

Авион је полетео са интерсекције Д5 са које је иначе, по процедурама, забрањено полетање, док је посада, како наводи портал, највероватније имала прорачунато полетање са интерсекције Д6 са које је и требало оригинално да полети.

Летелица је, додаје се, слетела без закрилаца, вероватно неоперативних због удара са светлима или другим објектима, са брзином од око 40 чворова већом од стандардне.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бојан

19.02.2024 08:17

Трка за профитом, за зарадом, па нискотарифне компаније не поштују никакве норме и стандарде, а регулатор им гледа кроз прсте, опет због профита. Ето, пилотима се учинило да треба да полете тамо, а требало је овамо, па је било, повлачи ручну. Пилоти обављају дневно више летова, па не знају, да ли су пошли, или су дошли. Очигледни хаос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

19.02.2024 10:38

А то се десава само са нискобудзетним компанијама, је ли?

Name

Приједпрчанин М.

19.02.2024 09:14

Крива контрола лета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зандар

19.02.2024 11:44

Пилот није узео довољно залета па закацио свјетла на крају писте

Name

+

20.02.2024 10:12

Личи на лошу контролу лета. То не би смијело бити

ОДГОВОРИТЕ