Вучић у Минхену: Имали смо много важних сусрета

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је на маргинама Минхенске безбедносне конференције имао много важних састанака, попут састанка са шефом британске дипломатије Дејвидом Камероном, специјалним изаслаником Стјуартом Пичом и европским комесаром Јоханесом Ханом, као и представницима Европске централне банке (ЕБРД).

Србија 16.02.2024 | 19:08
Вучић у Минхену: Имали смо много важних сусрета

Он је новинарима рекао да је имао случајан, али не кратак разговор са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, за који је оценио да је био "дужи него што је очекивао".

"Присуствовао сами говору (потпредседнице САД) Камале Харис. Али наравно да је главна вест била смрт Алексеја Наваљног. По подне сам имао углавном економске теме и разговарао са инвеститорима и представницима немачке владе задуженим за економска питања", рекао је он.

Како је истакао, шта год да ради у глави му је Експо и 2027 и неки не лако достижни циљеви за које је рекао да ће их Србија достићи, попут БДП-а и просечних плата и пензија, за шта је потребно много инвестиција.

"Верујем да ћемо то наставити. Сутра имам два састанка са Американцима - са сенаторима и увече вечеру са свим Американцима који су овде", рекао је Вучић.

 Председник је додао да је Дан државности у четвртак обележен на достојанствен и прелеп начин.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бета 2

16.02.2024 19:39

Предао си Косово, а сада предес вуну у Минхену!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДТИ

17.02.2024 01:23

Дан дрзавности а Додик у главној улози...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ДТИ

17.02.2024 09:42

Дан Државности, А ДОДИК И СТЕВАНДИЋ. ТУЖНО ПРЕВИШЕ.

ОДГОВОРИТЕ