Vučić u Minhenu: Imali smo mnogo važnih susreta

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na marginama Minhenske bezbednosne konferencije imao mnogo važnih sastanaka, poput sastanka sa šefom britanske diplomatije Dejvidom Kameronom, specijalnim izaslanikom Stjuartom Pičom i evropskim komesarom Johanesom Hanom, kao i predstavnicima Evropske centralne banke (EBRD).

Srbija 16.02.2024 | 19:08
Vučić u Minhenu: Imali smo mnogo važnih susreta

On je novinarima rekao da je imao slučajan, ali ne kratak razgovor sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, za koji je ocenio da je bio "duži nego što je očekivao".

"Prisustvovao sami govoru (potpredsednice SAD) Kamale Haris. Ali naravno da je glavna vest bila smrt Alekseja Navaljnog. Po podne sam imao uglavnom ekonomske teme i razgovarao sa investitorima i predstavnicima nemačke vlade zaduženim za ekonomska pitanja", rekao je on.

Kako je istakao, šta god da radi u glavi mu je Ekspo i 2027 i neki ne lako dostižni ciljevi za koje je rekao da će ih Srbija dostići, poput BDP-a i prosečnih plata i penzija, za šta je potrebno mnogo investicija.

"Verujem da ćemo to nastaviti. Sutra imam dva sastanka sa Amerikancima - sa senatorima i uveče večeru sa svim Amerikancima koji su ovde", rekao je Vučić.

 Predsednik je dodao da je Dan državnosti u četvrtak obeležen na dostojanstven i prelep način.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Beta 2

16.02.2024 19:39

Predao si Kosovo, a sada predes vunu u Minhenu!

ODGOVORITE
Name

DTI

17.02.2024 01:23

Dan drzavnosti a Dodik u glavnoj ulozi...

ODGOVORITE
Name

Re DTI

17.02.2024 09:42

Dan Državnosti, A DODIK I STEVANDIĆ. TUŽNO PREVIŠE.

ODGOVORITE