Србија ће наставити да води своју политику, нема намјеру никога да напада

 - Председник Александар Вучић поручио је вечерас да ће Србија наставити да води своју политику и да ће чувати своје односе са Европом, али да неће да гази своје односе ни са Русијом, ни Кином, нити било ким другим, као и да Србија нема намеру никога да напада.

Србија 15.02.2024 | 19:30
Србија ће наставити да води своју политику, нема намјеру никога да напада

"Данас се из једне суседне државе чуло да уколико неко нападне Косово, а не знам ко би нападао Косово и како то изгледа, Албанија то неће да дозволи и биће на тој страни. Да сам било шта слично изговорио, а после такве језиве изјаве могли сте само да чујете гласно ћутање, толико гласно да је непријатно то ћутање, да нико реч није изговорио на такве изјаве", рекао је Вучић на церемонији доделе одликовања заслужним појединцима и институцијама поводом Дана државности.

 Замислите да је то неко од нас рекао, запитао је председник Србије.

"Чули бисте не само грмљавину, псовки, увреда, најпрљавије кампање од свуда, из целог света, већ Бог зна у неком тренутку по потреби и грмљавину топова, авиона, само да се такви, већ добро и увелико проказани Срби једном заувек ућуткају", навео је он.

Нагласио је да што се нас тиче - ми немамо потребу да нападамо било кога.

"И нећемо да нападамо било кога. Нама је потребна Европа, не увек њено лицемерје и дволичност, већ нам је потребна, не можемо без ње. Али исто тако, кад нас терају да можемо и без неких који нам нису узимали земљу, ми ћемо рећи - ми смо Срби, имамо и срце и душу", поручио је Вучић.

"Па ћемо ипак да водимо своју политику, чуваћемо и своје односе са Европом, али нећемо да газимо своје односе ни са Русијом, ни са Кином, нити било ким другим. Са ким нам ви заповедате да то чинимо", истакао је Вучић.

Замолио је све лауреате одликовања да, како је рекао, наставе да ходају.

"Имајте на уму да су најважнији принципи постављени вековима раније, да су их знали и Карађорђе и Милош Обреновић. Да морамо да пазимо на односе са људима, да чувамо старо, уз прихватање новог, да развијамо земљу, да економски напредујемо, да договарају све, да чувамо мир, али да не дамо ни своју војску, ни своје небо, ни своју земљу. И да никада никоме не дозволимо да нам узме нашу црвено-плаво-белу тробојку, јер она је симбол свих наших победа, она је симбол наше слободе. Нека живи Србија", закључио је Вучић.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мацак под сљемом

15.02.2024 20:26

Нецемо никога нападати,а стално се наорузава.А сто сте БиХ наоадали и побили онолико недузних људи.Е мој Вуцко провидан си ко паус папир.Нема висе ЈНА.Сви смо плацами орузје 40 година,а ви сте га украли и ударали недузни народ његовим парана који су то плацали.Вуцко не прди у бару.Само да знас да ово није висе 1992 и да радите ста вам се цејфне.Сада је друга прица.Вуцко памет у главу и немој несто прицати,а друго радис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемјерни лажљивиче

15.02.2024 20:41

А изјаве твоје кроз уста додикова и вулинова да ће српска војска бранити србе гдје год они живе....тобоже ако их ко нападне.... искључиво мислећи на РС, Косово и црну гору....све независне државе...и ти сад драматург један спомињеш како би свијет реаговао да сте ви то изјавили ко што је Еди Рама рекао..... лицемјено до бола

Name

Одговори!!!

15.02.2024 22:59

Гдје су таблице КМ???

Name

Борац

16.02.2024 10:11

Који глумац. Даде стевандицу орден,сто удара посланике главом.

Name

Постен

15.02.2024 20:55

Он прица о карадорду И обреновицу па зна се како је карадорде заврсио од руке обреновица И то ми је нека демократија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тз

15.02.2024 21:11

А ста мислис да би се десило када би неког напао празне прице све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

15.02.2024 21:19

Који је то лиземер,то мајка није родила

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУСИЈА

16.02.2024 01:08

Незнам засто си везан за додика јер је био против тебе а подржавао тадића . Вучићу морас помоци народу републике српске И откачи додика да нас престане висе пљачкати И расељавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Русија

16.02.2024 07:01

Додо је његов играч

Name

Сад иде

16.02.2024 09:47

Рудааа бјесомуцнооо има ли Европских тузиоца судија Европдке полиције побигу Руда као и Електране на Дрини пљацкаа невидјенаа!!

Name

Ре

16.02.2024 14:09

Угаљ нема цену,само нека се извози,заузврат подрска.

Name

АР

16.02.2024 08:43

Симбол насих победа 😄 Да је бог дао памети никада ми не би ратовали И никада не би досли у позицију да славимо толико пораза Али битно је да се слави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

16.02.2024 08:47

лазе кад зине, ста би са таблицама и еурима на Косову? Покрадете руде у БиХ па продате па оперете паре на Косову , е неце висе да мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

17.02.2024 06:05

Ко је довезао његове присталице у Београд у вријеме протеста, па скоро сви аутобуси су били са Косова, док су они доле заузимали општине, они су њему подршку давали. И нико ништа од тих...

ОДГОВОРИТЕ