Тужилаштво најављује нове доказе, данас заказано рочиште

Данас је ново рочиште о продужавању притвора за суспендованог предсједника државног Суда Ранка Дебевца и бившег директора ОБА-е Османа Мехмедагића.

Босна и Херцеговина 15.02.2024 | 07:53
Тужилаштво најављује нове доказе, данас заказано рочиште

Тужилаштво најављује нове доказе, због којих траже додатних 30 дана притвора. Истрага је иначе проширена, а ухапшена је још једна особа осумњичена за лажно представљање.

Ко је узнемиравао и лажно се представљао, из Тужилаштва, али и СиПА-а за сада без одговора. Медији преносе да је ријеч о Милиславу Пијуку раднику суда који је наводно јављао Дебевцу који свједок даје исказе тужитељици Бојани Јоловић.

Званично ухапшена особа терети се за два дјела, у овом тренутку тешко је рећи у каквој су вези с оптуженима. Осим за лажно представљање у информацији из Тужилаштва наведено је и кривично дјело из члан 29 Закона о равноправности полова.

Претходно је из Тужилаштва саопштено да је ова правосудна институција проширила истрагу у предмету Дебевец и Мехмедагић због сумњи на корупцијске активности и друге незаконитости.

Припадници СИПА е извршили су претресе и изузимање предмета на укупно шест локација у Сарајеву..

(Н1)  Фото: Н1

 

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Фурељ Матиц

15.02.2024 08:09

Наси градитељи БиХ заврсили на суду - изгледа да цииљ не оправда средство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајах

15.02.2024 08:36

Правосудни муљ проклете дрзаве. Не зна се ко је корумпиранији, Суд или Тузиластво. Нема цистих у правосудју најкорумпираније дрзаве Европе. Да им се сјеме затре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

15.02.2024 08:49

Напаковали им .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.02.2024 15:35

Напаковали им куце по Спанији и молине евра на рацунима. Да је правосудје цисто и да зеле да се обрацунају са организованим криминалом довољно је пратити траг новца. Вецина судија и тузилаца су милионери, цаст изузецима. Погледај сподобу Тегелтију.

Name

Војо

15.02.2024 09:09

Само дери лопове због њих криминал цвјета у ове дрзаве ,има њих јос нису они сами..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.02.2024 11:52

Некоме се замерили, па напуцали "правду" на њих. Кад би било правде, сви хотели у дејтонки би били претворени у затворе. Амбасадорски прогон је ово, или прогон илегалног свабе. Судови су политицки, или под управом страних тутора, а страни тутори пуне дзепове на насој муци, као сто пуне дзепове и наси политицари. И тако вец 30 година, ми празних дзепова, а они пуних. Златна кока смо странцима, и насим изабраницима. Насе некако и подносим, али ови странци су лесинари, крадљивци, а престављају се као постене младе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

15.02.2024 17:44

Ма какво суђење-доживотно

ОДГОВОРИТЕ