Tužilaštvo najavljuje nove dokaze, danas zakazano ročište

Danas je novo ročište o produžavanju pritvora za suspendovanog predsjednika državnog Suda Ranka Debevca i bivšeg direktora OBA-e Osmana Mehmedagića.

Bosna i Hercegovina 15.02.2024 | 07:53
Tužilaštvo najavljuje nove dokaze, danas zakazano ročište

Tužilaštvo najavljuje nove dokaze, zbog kojih traže dodatnih 30 dana pritvora. Istraga je inače proširena, a uhapšena je još jedna osoba osumnjičena za lažno predstavljanje.

Ko je uznemiravao i lažno se predstavljao, iz Tužilaštva, ali i SiPA-a za sada bez odgovora. Mediji prenose da je riječ o Milislavu Pijuku radniku suda koji je navodno javljao Debevcu koji svjedok daje iskaze tužiteljici Bojani Jolović.

Zvanično uhapšena osoba tereti se za dva djela, u ovom trenutku teško je reći u kakvoj su vezi s optuženima. Osim za lažno predstavljanje u informaciji iz Tužilaštva navedeno je i krivično djelo iz član 29 Zakona o ravnopravnosti polova.

Prethodno je iz Tužilaštva saopšteno da je ova pravosudna institucija proširila istragu u predmetu Debevec i Mehmedagić zbog sumnji na korupcijske aktivnosti i druge nezakonitosti.

Pripadnici SIPA e izvršili su pretrese i izuzimanje predmeta na ukupno šest lokacija u Sarajevu..

(N1)  Foto: N1

 

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Furelj Matic

15.02.2024 08:09

Nasi graditelji BiH zavrsili na sudu - izgleda da ciilj ne opravda sredstvo.

ODGOVORITE
Name

Majah

15.02.2024 08:36

Pravosudni mulj proklete drzave. Ne zna se ko je korumpiraniji, Sud ili Tuzilastvo. Nema cistih u pravosudju najkorumpiranije drzave Evrope. Da im se sjeme zatre.

ODGOVORITE
Name

Mika

15.02.2024 08:49

Napakovali im .

ODGOVORITE
Name

Re

15.02.2024 15:35

Napakovali im kuce po Spaniji i moline evra na racunima. Da je pravosudje cisto i da zele da se obracunaju sa organizovanim kriminalom dovoljno je pratiti trag novca. Vecina sudija i tuzilaca su milioneri, cast izuzecima. Pogledaj spodobu Tegeltiju.

Name

Vojo

15.02.2024 09:09

Samo deri lopove zbog njih kriminal cvjeta u ove drzave ,ima njih jos nisu oni sami..

ODGOVORITE
Name

Miroslav

15.02.2024 11:52

Nekome se zamerili, pa napucali "pravdu" na njih. Kad bi bilo pravde, svi hoteli u dejtonki bi bili pretvoreni u zatvore. Ambasadorski progon je ovo, ili progon ilegalnog svabe. Sudovi su politicki, ili pod upravom stranih tutora, a strani tutori pune dzepove na nasoj muci, kao sto pune dzepove i nasi politicari. I tako vec 30 godina, mi praznih dzepova, a oni punih. Zlatna koka smo strancima, i nasim izabranicima. Nase nekako i podnosim, ali ovi stranci su lesinari, kradljivci, a prestavljaju se kao postene mlade.

ODGOVORITE
Name

XOXO

15.02.2024 17:44

Ma kakvo suđenje-doživotno

ODGOVORITE