Усвојена одлука о провођењу санкција СБ УН-а

Савјет министара БиХ, на приједлог Министарства безбједности, донио је Одлуку о начину провођења циљаних финансијских санкција Савјета безбједности Уједињених нација повезаних с финансирањем тероризма и финансирањем ширења оружја за масовно уништење, са техничким корекцијама Канцеларије за законодавство усвојеним на сједници.

Босна и Херцеговина 14.02.2024 | 19:22
Усвојена одлука о провођењу санкција СБ УН-а

Доношењем ове одлуке Босна и Херцеговина у цијелости испуњава ФАТФ препоруке те значајно побољшава ефикасност коју ФАТФ тражи у овом подручју.

Одлуком, која је донесена током посјете Комитета експерата за процјену мјера против прања новца и финансирања тероризма (МАНЕЈВАЛ), Босна и Херцеговина исказује одлучност за спрјечавање финансирања тероризма и ширења оружја за масовно уништење те унапрјеђења међународне сарадње у подручју безбједносне политике.

Одлуком се утврђује начин провођења циљаних финансијских санкција повезаних с финансирањем тероризма и ширења оружја за масовно уништење у складу с одговарајућим  резолуцијама Савјета безбједности Уједињених нација, које за циљ имају спрјечавање и сузбијање тероризма и финансирање тероризма те спрјечавање, прекидање и сузбијање финансирања ширења оружја за масовно уништење, саопштено је из Савјета миистара БиХ.

(БН) Фото: СМ БиХ 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Обични грађанин

14.02.2024 20:00

Ништа нисам разумио, а ни сконтао. Само некакве исте ријечи које се понављају од наслова до краја. Тероризам, финансирање... Бла бла.. Зна ли ико у СБ када цу се вратити кући, обзиром да сам избјегао 1994.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мизес одмах али

14.02.2024 21:27

Бицес гладан писла нема ако ниси лопов партијас! Доктори партијасии сестре партијасице директори партијски пљацкаси сви корумпирани сколствк здравство и све гране пропале само политикаа најразвијенуја привредна грана са тендерима зиви у благостањз свили и кадифи опрани препрани без знања без мирала! Тако ти је па ти врати се!

Name

Знаш Како

14.02.2024 21:50

Зависи гдје си живио, ако си живио у некој вукојебини, боље да се не враћаш, а ако си живио у неком већем граду , данас ти је боље да живиш на селу, куд и камо је боље живјети са сељацима на селу, него са сељацима у граду !

Name

Јоја

14.02.2024 22:08

Ово ти је како народ казе "сиљење гладиске" ... не врацај се

Name

Шта ћеш

15.02.2024 06:37

Ако ово ниси разумио онда ниси довољно паметан да коментаришеш. Ако се ниси до сад вратио кући од 1994 онда те вјероватно и не интересује да се вратиш.

Name

мислим

15.02.2024 06:37

Нсзнам гдје си али сути овде је пакао за обицног цовјека.Имам блиског цовјека који је у свицарској на социјали али господин за насу ситуацију.Сваки дан су пуни лонзулати млади људи који покусавају ИЗБЈЕЦИ мнпги се куну заувијек.Ипак имам разумијевања за тебе и многе друге јер сте из добра побјегли којег висе нема код нас.

Name

Јако Занимљиво

14.02.2024 21:46

А Јеменски "Хути" напали Британски танкер са Руском нафтом ! лудило Бато !

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

15.02.2024 07:14

.ебо луд збуњеног...не зна се ко пије а ко плаца....

ОДГОВОРИТЕ