Usvojena odluka o provođenju sankcija SB UN-a

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio je Odluku o načinu provođenja ciljanih finansijskih sankcija Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija povezanih s finansiranjem terorizma i finansiranjem širenja oružja za masovno uništenje, sa tehničkim korekcijama Кancelarije za zakonodavstvo usvojenim na sjednici.

Bosna i Hercegovina 14.02.2024 | 19:22
Usvojena odluka o provođenju sankcija SB UN-a

Donošenjem ove odluke Bosna i Hercegovina u cijelosti ispunjava FATF preporuke te značajno poboljšava efikasnost koju FATF traži u ovom području.

Odlukom, koja je donesena tokom posjete Кomiteta eksperata za procjenu mjera protiv pranja novca i finansiranja terorizma (MANEJVAL), Bosna i Hercegovina iskazuje odlučnost za sprječavanje finansiranja terorizma i širenja oružja za masovno uništenje te unaprjeđenja međunarodne saradnje u području bezbjednosne politike.

Odlukom se utvrđuje način provođenja ciljanih finansijskih sankcija povezanih s finansiranjem terorizma i širenja oružja za masovno uništenje u skladu s odgovarajućim  rezolucijama Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, koje za cilj imaju sprječavanje i suzbijanje terorizma i finansiranje terorizma te sprječavanje, prekidanje i suzbijanje finansiranja širenja oružja za masovno uništenje, saopšteno je iz Savjeta miistara BiH.

(BN) Foto: SM BiH 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Obični građanin

14.02.2024 20:00

Ništa nisam razumio, a ni skontao. Samo nekakve iste riječi koje se ponavljaju od naslova do kraja. Terorizam, finansiranje... Bla bla.. Zna li iko u SB kada cu se vratiti kući, obzirom da sam izbjegao 1994.?

ODGOVORITE
Name

Mizes odmah ali

14.02.2024 21:27

Bices gladan pisla nema ako nisi lopov partijas! Doktori partijasii sestre partijasice direktori partijski pljackasi svi korumpirani skolstvk zdravstvo i sve grane propale samo politikaa najrazvijenuja privredna grana sa tenderima zivi u blagostanjz svili i kadifi oprani preprani bez znanja bez mirala! Tako ti je pa ti vrati se!

Name

Znaš Kako

14.02.2024 21:50

Zavisi gdje si živio, ako si živio u nekoj vukojebini, bolje da se ne vraćaš, a ako si živio u nekom većem gradu , danas ti je bolje da živiš na selu, kud i kamo je bolje živjeti sa seljacima na selu, nego sa seljacima u gradu !

Name

Joja

14.02.2024 22:08

Ovo ti je kako narod kaze "siljenje gladiske" ... ne vracaj se

Name

Šta ćeš

15.02.2024 06:37

Ako ovo nisi razumio onda nisi dovoljno pametan da komentarišeš. Ako se nisi do sad vratio kući od 1994 onda te vjerovatno i ne interesuje da se vratiš.

Name

mislim

15.02.2024 06:37

Nsznam gdje si ali suti ovde je pakao za obicnog covjeka.Imam bliskog covjeka koji je u svicarskoj na socijali ali gospodin za nasu situaciju.Svaki dan su puni lonzulati mladi ljudi koji pokusavaju IZBJECI mnpgi se kunu zauvijek.Ipak imam razumijevanja za tebe i mnoge druge jer ste iz dobra pobjegli kojeg vise nema kod nas.

Name

Jako Zanimljivo

14.02.2024 21:46

A Jemenski "Huti" napali Britanski tanker sa Ruskom naftom ! ludilo Bato !

ODGOVORITE
Name

maja

15.02.2024 07:14

.ebo lud zbunjenog...ne zna se ko pije a ko placa....

ODGOVORITE