Нема договора о расподјели прихода путарина у БиХ

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ данас није гласао о расподјели прихода од путарина, као ни о одлуци о утврђивању привремених коефицијената за расподјелу средстава са јединственог рачуна за период јануар – март 2024. године јер није било кворума.

Босна и Херцеговина 09.02.2024 | 18:06
Нема договора о расподјели прихода путарина у БиХ

О овим тачкама дневног реда није било могуће гласати јер на сједницу, која је одржана у Бањалуци, није дошао федерални министар финансија Тони Краљевић.

Према законским одредбама и Пословнику о раду Управног одбора УИО БиХ, неопходно је присуство сва три министра финансија да би се одлучивало о овим тачкама.

"Сједници су присуствовали министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић и министар финансија Републике Српске Зора Видовић", саопштено је из УИО.

На сједници нису усвојене ни измјене и допуне Правилника о унутрашњој организицаји УИО због чега су доведена у питање радна мјеста за 23 службеника Управе.

Управни одбор УИО БиХ усвојио је измјене и допуне Правилника о овлашћењима и овлаштеним службеним лицима УИО.

(БН) Фото:Архив

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

09.02.2024 18:17

А кумова зграда. Оста Миле без 15 милиона које је уложио у изградњу на почетку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село

09.02.2024 18:30

гори а баба се чешља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

09.02.2024 18:32

Је ли се аутопут 9.јануар финансирао из средстава ФБиХ? Па ста онда они имају с насим путаринама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.02.2024 12:54

Нису то "васе" путарине, вец дрзавне и то је новац свих градјана Босне и Херцеговине. С друге стране, засто се србенде појављују на расподјели пара, а не појављују на доносењу европских закона?

Name

Арса

09.02.2024 19:58

Да је тај Краљевић министар финансија паметан па да не дође уопште на те сједнице било би најбоље.Остало би нешто пара.Али бојим се да би бурли позлило уложио је пуно наших пара у ту зграду и сад очекује да му се врате те наше паре бар у дуплом износу.Он не признаје зараду испод 100% тако је научио у рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

09.02.2024 23:26

Те паре од путарина, посебних акциза итд, сто су измислили последњих 5-6 година, то су паре странаца, то је несто сто не смију тросити и висе пута је то споменуто у обрацањима тих окупационих али споредних квазидипломата, сто би рекли низерангираних представника неког удрузења дрзава да ли ЕУ или СБ или Римски клуб или ста год...неки су сектаси као и ови наси троцлани...на истом задатку...

ОДГОВОРИТЕ