Nema dogovora o raspodjeli prihoda putarina u BiH

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH danas nije glasao o raspodjeli prihoda od putarina, kao ni o odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period januar – mart 2024. godine jer nije bilo kvoruma.

Bosna i Hercegovina 09.02.2024 | 18:06
Nema dogovora o raspodjeli prihoda putarina u BiH

O ovim tačkama dnevnog reda nije bilo moguće glasati jer na sjednicu, koja je održana u Banjaluci, nije došao federalni ministar finansija Toni Kraljević.

Prema zakonskim odredbama i Poslovniku o radu Upravnog odbora UIO BiH, neophodno je prisustvo sva tri ministra finansija da bi se odlučivalo o ovim tačkama.

"Sjednici su prisustvovali ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović", saopšteno je iz UIO.

Na sjednici nisu usvojene ni izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizicaji UIO zbog čega su dovedena u pitanje radna mjesta za 23 službenika Uprave.

Upravni odbor UIO BiH usvojio je izmjene i dopune Pravilnika o ovlašćenjima i ovlaštenim službenim licima UIO.

(BN) Foto:Arhiv

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

GRUJO

09.02.2024 18:17

A kumova zgrada. Osta Mile bez 15 miliona koje je uložio u izgradnju na početku.

ODGOVORITE
Name

Selo

09.02.2024 18:30

gori a baba se češlja.

ODGOVORITE
Name

Micko

09.02.2024 18:32

Je li se autoput 9.januar finansirao iz sredstava FBiH? Pa sta onda oni imaju s nasim putarinama...

ODGOVORITE
Name

Re

10.02.2024 12:54

Nisu to "vase" putarine, vec drzavne i to je novac svih gradjana Bosne i Hercegovine. S druge strane, zasto se srbende pojavljuju na raspodjeli para, a ne pojavljuju na donosenju evropskih zakona?

Name

Arsa

09.02.2024 19:58

Da je taj Kraljević ministar finansija pametan pa da ne dođe uopšte na te sjednice bilo bi najbolje.Ostalo bi nešto para.Ali bojim se da bi burli pozlilo uložio je puno naših para u tu zgradu i sad očekuje da mu se vrate te naše pare bar u duplom iznosu.On ne priznaje zaradu ispod 100% tako je naučio u ratu.

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

09.02.2024 23:26

Te pare od putarina, posebnih akciza itd, sto su izmislili poslednjih 5-6 godina, to su pare stranaca, to je nesto sto ne smiju trositi i vise puta je to spomenuto u obracanjima tih okupacionih ali sporednih kvazidiplomata, sto bi rekli nizerangiranih predstavnika nekog udruzenja drzava da li EU ili SB ili Rimski klub ili sta god...neki su sektasi kao i ovi nasi troclani...na istom zadatku...

ODGOVORITE