Уцијењена власт урушава интересе Републике Српске

- Највећа опасност по Републику Српску је корумпирана и уцијењена власт а такви политичари су врло подобни за урушавање интереса Републике Српске, изјавио је ово Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, коментаришући јучерашњи договор коалиције на нивоу БиХ, као поновно и већ виђено повлачење Милорада Додика и СНСД. 

Република Српска 09.02.2024 | 13:58
Уцијењена власт урушава интересе Републике Српске

Истакао је да су лидери ове коалиције договорили све, али не и Закон о Уставном суду БиХ, који је за Републику Српску приоритет и обавеза.

Миличевић је подсјетио на закључак Народне Скупштине Републике Српске донесен 27. јуна 2023. године, којим се не усвајају закони из 14 приоритетних области док се не реформише Уставни суд. 

Додао је да нико нема право да понижава Народну скупштину и руши повјерење грађана у институције Републике Српске због својих личних интереса или страхова.

Критикујући ове поступке, Миличевић је истакао да је СНСД, по ко зна који пут угрозио интерес Републике Српске  обзиром на претходне, очигледно обмањујуће, изјаве лидера СНСД, који је тврдио да неће бити усвајања европских закона прије него што се усвоји Закон о Уставном суду БиХ. 

Уз подсјећање да је СНСД већ усвојио шест закона из 14 приоритетних области ЕУ, Миличевић је изразио незадовољство због намјере да се усвоје још четири закона, укључујући и Закон о судовима који би формирао нову правосудну инстанцу на нивоу БиХ што је још један пренос надлежности.

"СНСД тврди да ће вратити надлежности над правосуђем и да је Суд БиХ неуставан док у исто вријеме у Сарајеву усваја законе који још више умањују надлежности Републике Српске, што је само потврда да имамо корумпирану и уцијењену власт која мора да оде како би Република Српска кренула путем који њени грађани заслужују" , истакао је Миличевић.   

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ђуро

09.02.2024 14:26

Па интервенишите на неки начин јебеш празну причу.Ако је издаја позовите народ на протесте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

09.02.2024 15:41

Власт је уцијењена од Медјународне заједнице,а опозиција уцијењена од Додика.Боље реци Милицевицу када цес код Додика на дједову ракију.

Name

Браво Ђуро,

09.02.2024 19:53

Доста је празних прича. Да ли вас је стварно срамота

Name

+

09.02.2024 14:35

ВИДИЈЕЛО се синоћ у вијестима, да ДОДИК МУЉА, КАО И УВИЈЕК. И МИ ЛАИЦИ СМО СХВАТИЛИ. УСВАЈАЈУ ТРИ УСЛОВА, А ЗБОГ СУДА СА ЊИМА КАВГУ ПРАВИ ДУЖЕ ВРИЈЕМЕ. САДА ПЛОЧА ПРОМИЈЕЊЕНА. ПРЕВРНУТА. ТАЈ ДОДИК ЈЕ ЗЛО ЗА РС. МОЖЕ ЛИ ЊЕГА ИКО ЗАКОЧИТИ, ДА НЕ РАДИ НА ШТЕТУ РС И НАРОДА. Обичан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коке

09.02.2024 14:45

Ма нема везеее, нека вас Додик јос воза и навлаци како хоце. За све ове године ви нисте схватили да тај цовјек не познаје знацење ријеци ИСТИНА. Лазе цим зине, а ви као хипнотисани, све му вјерујете. Једини његов циљ је да прода СВОЈУ зграду, која се води у власниству Гранд трејда, јер зна да му је крај близу. Све це зртвивати за тај циљ. Унистио је РС, унистио је српскии народ, раселио Србе, прењео надлезности. Мисија изврсена, Хрвати му захвални. Ста ту није јасно!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто би се и ви понасали

09.02.2024 15:02

Од србовања се не зиви. Недостатак пара, инвестиција, притисак МЗ, санкције итд. Лако је прицати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иииì

09.02.2024 16:38

Птице на грани знају да снсд није интерес ЕУ, њима неодговара владевина права, ово расуло и потенцирање националихма је подобно за корупцију и расуло

Name

Херцеговац

09.02.2024 16:40

Увијек протурате причу,, и ви би били исти,, Не може нико бити гори од тих што их штитите и оправдавате њихову власт.

Name

Мерхаба аскер

09.02.2024 16:18

Милицевицу уци арапски кинески висе није у моди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја, а

09.02.2024 19:21

Ти као ниси за договор, односно теби као не одговара. Док не трабуњај шупљу. Гори си и од Мирка

ОДГОВОРИТЕ