Ucijenjena vlast urušava interese Republike Srpske

- Najveća opasnost po Republiku Srpsku je korumpirana i ucijenjena vlast a takvi političari su vrlo podobni za urušavanje interesa Republike Srpske, izjavio je ovo Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke, komentarišući jučerašnji dogovor koalicije na nivou BiH, kao ponovno i već viđeno povlačenje Milorada Dodika i SNSD. 

Republika Srpska 09.02.2024 | 13:58
Ucijenjena vlast urušava interese Republike Srpske

Istakao je da su lideri ove koalicije dogovorili sve, ali ne i Zakon o Ustavnom sudu BiH, koji je za Republiku Srpsku prioritet i obaveza.

Miličević je podsjetio na zaključak Narodne Skupštine Republike Srpske donesen 27. juna 2023. godine, kojim se ne usvajaju zakoni iz 14 prioritetnih oblasti dok se ne reformiše Ustavni sud. 

Dodao je da niko nema pravo da ponižava Narodnu skupštinu i ruši povjerenje građana u institucije Republike Srpske zbog svojih ličnih interesa ili strahova.

Кritikujući ove postupke, Miličević je istakao da je SNSD, po ko zna koji put ugrozio interes Republike Srpske  obzirom na prethodne, očigledno obmanjujuće, izjave lidera SNSD, koji je tvrdio da neće biti usvajanja evropskih zakona prije nego što se usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH. 

Uz podsjećanje da je SNSD već usvojio šest zakona iz 14 prioritetnih oblasti EU, Miličević je izrazio nezadovoljstvo zbog namjere da se usvoje još četiri zakona, uključujući i Zakon o sudovima koji bi formirao novu pravosudnu instancu na nivou BiH što je još jedan prenos nadležnosti.

"SNSD tvrdi da će vratiti nadležnosti nad pravosuđem i da je Sud BiH neustavan dok u isto vrijeme u Sarajevu usvaja zakone koji još više umanjuju nadležnosti Republike Srpske, što je samo potvrda da imamo korumpiranu i ucijenjenu vlast koja mora da ode kako bi Republika Srpska krenula putem koji njeni građani zaslužuju" , istakao je Miličević.   

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Đuro

09.02.2024 14:26

Pa intervenišite na neki način jebeš praznu priču.Ako je izdaja pozovite narod na proteste

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

09.02.2024 15:41

Vlast je ucijenjena od Medjunarodne zajednice,a opozicija ucijenjena od Dodika.Bolje reci Milicevicu kada ces kod Dodika na djedovu rakiju.

Name

Bravo Đuro,

09.02.2024 19:53

Dosta je praznih priča. Da li vas je stvarno sramota

Name

+

09.02.2024 14:35

VIDIJELO se sinoć u vijestima, da DODIK MULJA, KAO I UVIJEK. I MI LAICI SMO SHVATILI. USVAJAJU TRI USLOVA, A ZBOG SUDA SA NJIMA KAVGU PRAVI DUŽE VRIJEME. SADA PLOČA PROMIJENJENA. PREVRNUTA. TAJ DODIK JE ZLO ZA RS. MOŽE LI NJEGA IKO ZAKOČITI, DA NE RADI NA ŠTETU RS I NARODA. Običan čovjek.

ODGOVORITE
Name

Koke

09.02.2024 14:45

Ma nema vezeee, neka vas Dodik jos voza i navlaci kako hoce. Za sve ove godine vi niste shvatili da taj covjek ne poznaje znacenje rijeci ISTINA. Laze cim zine, a vi kao hipnotisani, sve mu vjerujete. Jedini njegov cilj je da proda SVOJU zgradu, koja se vodi u vlasnistvu Grand trejda, jer zna da mu je kraj blizu. Sve ce zrtvivati za taj cilj. Unistio je RS, unistio je srpskii narod, raselio Srbe, prenjeo nadleznosti. Misija izvrsena, Hrvati mu zahvalni. Sta tu nije jasno!?

ODGOVORITE
Name

Isto bi se i vi ponasali

09.02.2024 15:02

Od srbovanja se ne zivi. Nedostatak para, investicija, pritisak MZ, sankcije itd. Lako je pricati.

ODGOVORITE
Name

Iiiì

09.02.2024 16:38

Ptice na grani znaju da snsd nije interes EU, njima neodgovara vladevina prava, ovo rasulo i potenciranje nacionalihma je podobno za korupciju i rasulo

Name

Hercegovac

09.02.2024 16:40

Увијек протурате причу,, и ви би били исти,, Не може нико бити гори од тих што их штитите и оправдавате њихову власт.

Name

Merhaba asker

09.02.2024 16:18

Milicevicu uci arapski kineski vise nije u modi.

ODGOVORITE
Name

Ја, а

09.02.2024 19:21

Ти као ниси за договор, односно теби као не одговара. Док не трабуњај шупљу. Гори си и од Мирка

ODGOVORITE