На данашњи дан покренут опозив против Петровића са катастрофалним резултатом за СНСД (183:0)

"Поручујем свима, и онима који не престају да завијају, и онима који се крију, и онима који мисле да су много јаки и паметни, а да смо ми случајни побједници, да се припреме, октобар куца на врата, па господо способна, паметна, са визијом и идејама, кандидујте се, ајте сви на црту, па да се једном за свагда пребројимо и одмјеримо снаге! Од мене сте направили човјека стијену, ја се више ничега не плашим и нећу вам дати ока склопити. Тек вас очекује разоткривање, ово до сада је било загријавање", 

Република Српска 08.02.2024 | 14:00
На данашњи дан покренут опозив против Петровића са катастрофалним резултатом за СНСД (183:0)

- Прије тачно годину дана, на данашњи дан, одржана је посебна сједница Скупштине града на којој је изгласана одлука о покретању референдума за опозив градоначелника Бијељине Љубише Петровића, који се завршио тако што је Петровић добио повјерење суграђана на 183 бирачка мјеста колико их има у том граду.

Овог датума, када је СНСД са партнерима покренуо процедуру за његов опозив, на фејсбук профилу подсјетио је градоначелник Петровић, који је објавио и фотографије одборника који су били за организовање референдума вјерујући да ће успјети да га смијене.

"Дотичне персоне које видите на слици, бахато и без имало срама су покушале да погазе народну вољу која је исказана 2020. године,  а потом потврђена 2022. године, и не само то, већ су свој хир наплатиле из градског буџета и спровели низ незаконитих процедура. Од дана усвајања ове срамне одлуке па све до 19.марта 2023. године, дана када је референдум одржан, кренула је бестидна кампања. Сви они напади прије тога, у том референдумском периоду су додатно појачани, бесомучно, бестидно и без имало стила и тактике, свакодневно су портали и режимске телевизије спроводиле медијски линч, покушали су да ме сатанизују и том приликом нису заобишли ни моју породицу", наводи Петровић и додаје:

"Није било дана а да неко од дотичних одборника, њихових пулена, чланова МЗ, директора које су они именовали и послушника није излазио са изјавама, скарадним лажима, а највише су вољели да позирају испред контејнера, асфалтних рупа, неасфалтираних путева и свега што им се учинило интересантним, јер за Бога милога, Петровић је за све то био крив и ако би се они  домогли власти, они би све то средили".

Такође подсјећа како су "Искакали као скакавци на свим порталима, као гладни курјаци и хијене јуришали су на терену, као карикатуре се провлачили по медијима, удружили се сви и сви заједно доживјели дебакл какав никада нико није у политици".

"Чак 16 политичких странака је потписало коалициони споразум, а било је оних који нису потписали споразум али су активно на терену радили за опозив и та коалиција је изгубила на све и једном бирачком мјесту, однос је био 0:183, нису побједили ни у једној јединој мјесној заједници, процјена је да нису побједили ни у својим улицама!

Велики директори предузећа су од ране зоре, од самог отварања бирачких мјеста, стражарили и и застрашивали једне а друге убјеђивали да гласају "ЗА" опозив, али ПРОТИВ ОПОЗИВА гласано је и у Великој Обарској, и у Броцу, и у Међашима, и у Јањи и у све и једној мјесној заједници", наглашава Петровић.

Он даље наводи да удружене телевизије РТРС, Арена, Алтернативна, портали заједно са бањалучким шареним порталчићима, новац, моћ, уцјене, притисци, директори моћних фирми, на хиљаде капиларних гласова, цијела удружена машинерија потпомогнута новцем и главним султаном СНСД-а који је у Дворовима чекао резултате референдума, све то заједно није им помогло,  поломили су зубе, савили главе, нервозно дуванили у штабу док су им пристизали резултати референдума, и на крају  изашли и признали пораз какав никада нико у политичкој историји није доживио!

"Послије онаквог пораза, нико од ових главешина са слике није се удостојио да поднесе оставку, да осјети бар мало срама и покаже минимум достојанства, наставили су са својим опструкцијама, међу којима је посљедња неизгласавање ребаланса буџета и покушај остављања грађана без субвенција за дјецу-новородјене бебе, вртићи, дјачке карте, стипендије…Монструозност ове скупине је степена који се не може измјерити!", наводи Петровић.

Градоначелник Бијељине у објави се осврнуо и на министарку за управу и локалну самоуправу Сенку Јујић, за коју је навео да је недостојна функције, "стиди и нека јој служи на част које нема, јер се никада није удостојила да Захтјев за распуштање локалне Скупштине упути према Влади Републике Српске која би онда наведени приједлог морала упутити ка НСРС".

"Све је ово једна велика машинерија зла, која се не зауставља али којој не дамо да нас самеље и побједи! Семберски орах је превише тврд господо, овдје у Семберији живе људи који знају за нешто скупље од 100-200КМ, резервоара горива, пакета помоћи, кубика дрва за огрев, ручка, печенице, бајате вечере на трибини, литре ракије и радног мјеста са уцјеном", стоји у објави на фејсбук профилу.

Наводећи да се локални избори приближавају, Петровић додаје да ће бити ново одмјеравање снага.

"Поручујем свима, и онима који не престају да завијају, и онима који се крију, и онима који мисле да су много јаки и паметни, а да смо ми случајни побједници, да се припреме, октобар куца на врата, па господо способна, паметна, са визијом и идејама, кандидујте се, ајте сви на црту, па да се једном за свагда пребројимо и одмјеримо снаге! Од мене сте направили човјека стијену, ја се више ничега не плашим и нећу вам дати ока склопити. Тек вас очекује разоткривање, ово до сада је било загријавање", 

У наредном периоду присјећаћемо се, каже Петровић,, различитих ситуација и догађаја из пријереферендумског периода и на сам дан референдума, открићу вам до сада необјављене појединости које ће вам још једном показати на шта су све дотични спремни и колико далеко могу да иду.

На крају је још једном Петровић констатовао да је 16 удружених политичких странака, изгубило на свих 183 бирачких мјеста, у свих 70 мјесних заједница и обрукало се као никада нико до сада.

Петровић је СДС, а скупштинску већину у Бијељини држи СНСД.

(БН)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Www

08.02.2024 14:20

Шта је са распуштањем скупштине јер су губитници на опозиву Љубише .Ви господе закон поштујете само како вама одговара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.02.2024 15:30

Црвена секта нема образа,они су само навикли красти. Дзабе су дјелили бонове за гориво и маркет. Народ их мрзи.

Name

X

08.02.2024 16:59

А јест вам сада боље. Све мед и млијеко са Петровићем.

Name

Ракац

08.02.2024 14:21

Љубиса, са тобом и у ватру и у воду, а и у смрт, само да ове лоповцине писаљемо на сметљисте историје, а онда да врате све сто су покрали , па сви они ,заједно, у Фоцу, Туњице и остале казамате да осјете ста знаци красти и отимати од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

08.02.2024 14:27

Кад не буде крађе и кад уведу нову технологију која спријечава крађу гласова тако ће свагдје проћи цијели снсд !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

08.02.2024 14:29

Дај боже да свугдје на октобарским изборима снсд прође као у Бијељини.Ова се бахатост и уништавање РС и срба више не може подносити ни трпити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

08.02.2024 17:04

Снсд це га поново ПОПУСИТИ као сто га ПОПУСИЛИ прије Годину дана у БИЈЕЉИНИ поздрав за ГОСПОДИНА Љ ПЕТРОВИЦА

Name

Видер Васе

08.02.2024 14:29

Арсеновића!!! Хахах тежак сељак..Рекло би се сељачина...Ништа му није страно од љубакања са студенткињама...Једну је произвео и у асистента, доцента..Дотична му је постала жена..Комедија..Трагедија он да смијени некога..Хахах....Васо полтрончино стар! Стручњак звани ,,бизнис план"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

08.02.2024 14:30

КАД СЕ УВЕДЕ СКЕНИРАЊЕ И СПРИЈЕЧИ КРАЂА ГЛАСОВА, ТАКО ЋЕ СНСД ПРОЋИ У ЦИЈЕЛОЈ РС !!! Зато се толико боре против увођења технике за спријечавање краде јер знају колико су покрали и штаних чека!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хи

08.02.2024 14:31

Браво Петровићу, све си их дотукао.. све сами ухљеби, ни образа ни морала немају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

08.02.2024 14:33

Браво Љубиша, само оштро по политичким ништаријама, да не напишем шта горе. Поздрав!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

08.02.2024 14:34

Уз насег Љубису до задњег атома снаге!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

08.02.2024 14:35

Колико незналица и ПОЛТРОНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

08.02.2024 14:38

Заврŝило се сломом снсд-а у Семберији са тенденцијом даљег уруŝавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

08.02.2024 14:42

Ови баксузи на фотографији, да имају и грам образа и морала, после референдума неби ушли у Градску скупштину. То су ликови који нису способни нити двије нацртане овце да сачувају. Који у животу поштеним радом ни сто марака нису зарадили. Знају само ждерати и товити се. Али иду избори ускоро. Помешће их Љубиша и опозиција да од њих ни прашина неће остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Србац

08.02.2024 14:48

Подршка Љубиши , октобар ,падају полтрони .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душанка

08.02.2024 14:52

😁Види их… Све мој до мојега… Дупелисци и полтрони. Папци и мали сеоски “политичари” из провинције 😁. Несретници. Ови нити су способни за политику нити да направе паре ван политике. Укратко: Нису НИЗАШТА! Неспособњаковићи и сељачићи. 😁

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

08.02.2024 14:53

Љепотани ко це сада да вас храни🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даринка

08.02.2024 14:54

Поносни на изборе идемо градонацелнице то вец знајте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божо

08.02.2024 14:54

Недао Бог ником,само њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момчило

08.02.2024 14:55

Све ЗУНЗАРЕ и ИНТЕРЕСНЕ ГРУПЕ,,, СМЕЋЕ ЛАКТАШЕНКОВО....падале су многе империје и многа царства ,, и ово ће светог Милокрада КАД ТАД !!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦТЕБО

08.02.2024 14:55

Шта ли мисле, чему ли се надају? Ма немају они бриге, јер образа немају, а г...... ци се не боје 🙄 Туга голема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

08.02.2024 14:56

Мислим да це тек у октобру осјетити резултате свога "рада"...Мислим да вецина од ових на сликама неце сједити тамо гдје сада сједе али отом потом😉 И да,нисам странацки опредељена али нисам ни будала као ни вецина људи који овде зиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видер Златана

08.02.2024 15:03

Главоње...Дезертерчина стара, ко би реко нако туњав у школи ал се у хапање разумије...И оно политику да води..Туњаво, мучено, ружно, главато..Полтрончоно стара, Златане

ОДГОВОРИТЕ
Name

А видер

08.02.2024 15:07

Овог Мијуцовог Тарзана...Само лијана фали...Све је он угоститељ, спортиста, тренер ма све тајо направио свог Теслу. А највише личи на Тарзановог друга...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај

08.02.2024 15:14

Боже да се помету ови СНСД нељуди и крвници Српског рода на изборима, да Срби отворе своје ушивене очи и да погледају мало преко носине коју су оборили па само у земљу црну гледају и говоре Само да смо ми живи и здрави 😡 Докле ће криминалац и бараба бити узор и бити већи од поштена човјека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др. Петровићу

08.02.2024 15:14

Свака част! Убједљиво најбољи, најчаснији политичар у РС. Штета што није Предсједник СДС-а, али има времена биће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари Сдс

08.02.2024 15:43

Неће остати у СДС у ,прелази у НФ па зар сте ћорава да је брат Томице Стојановића основао покрет хоће да га отерају јер нисмо задовољни његовим радом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари Сдс

08.02.2024 15:47

Не треба нам више јерон не зна шта значи СДС у односу на нас који смо се борили.Њега интересује само власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тралност

08.02.2024 16:48

Е да Станивуковиц није играо игру Тривићка би данас била предсједница да се народ рјеши овог зла ,терора и биједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац врс

08.02.2024 18:32

За такав потоп нисам чуо нигдје у свијету, то нема ни у кошарци и опет бих црвене секташке лопине да главну ријеч воде.

ОДГОВОРИТЕ