Na današnji dan pokrenut opoziv protiv Petrovića sa katastrofalnim rezultatom za SNSD (183:0)

"Poručujem svima, i onima koji ne prestaju da zavijaju, i onima koji se kriju, i onima koji misle da su mnogo jaki i pametni, a da smo mi slučajni pobjednici, da se pripreme, oktobar kuca na vrata, pa gospodo sposobna, pametna, sa vizijom i idejama, kandidujte se, ajte svi na crtu, pa da se jednom za svagda prebrojimo i odmjerimo snage! Od mene ste napravili čovjeka stijenu, ja se više ničega ne plašim i neću vam dati oka sklopiti. Tek vas očekuje razotkrivanje, ovo do sada je bilo zagrijavanje", 

Republika Srpska 08.02.2024 | 14:00
Na današnji dan pokrenut opoziv protiv Petrovića sa katastrofalnim rezultatom za SNSD (183:0)

- Prije tačno godinu dana, na današnji dan, održana je posebna sjednica Skupštine grada na kojoj je izglasana odluka o pokretanju referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji se završio tako što je Petrović dobio povjerenje sugrađana na 183 biračka mjesta koliko ih ima u tom gradu.

Ovog datuma, kada je SNSD sa partnerima pokrenuo proceduru za njegov opoziv, na fejsbuk profilu podsjetio je gradonačelnik Petrović, koji je objavio i fotografije odbornika koji su bili za organizovanje referenduma vjerujući da će uspjeti da ga smijene.

"Dotične persone koje vidite na slici, bahato i bez imalo srama su pokušale da pogaze narodnu volju koja je iskazana 2020. godine,  a potom potvrđena 2022. godine, i ne samo to, već su svoj hir naplatile iz gradskog budžeta i sproveli niz nezakonitih procedura. Od dana usvajanja ove sramne odluke pa sve do 19.marta 2023. godine, dana kada je referendum održan, krenula je bestidna kampanja. Svi oni napadi prije toga, u tom referendumskom periodu su dodatno pojačani, besomučno, bestidno i bez imalo stila i taktike, svakodnevno su portali i režimske televizije sprovodile medijski linč, pokušali su da me satanizuju i tom prilikom nisu zaobišli ni moju porodicu", navodi Petrović i dodaje:

"Nije bilo dana a da neko od dotičnih odbornika, njihovih pulena, članova MZ, direktora koje su oni imenovali i poslušnika nije izlazio sa izjavama, skaradnim lažima, a najviše su voljeli da poziraju ispred kontejnera, asfaltnih rupa, neasfaltiranih puteva i svega što im se učinilo interesantnim, jer za Boga miloga, Petrović je za sve to bio kriv i ako bi se oni  domogli vlasti, oni bi sve to sredili".

Takođe podsjeća kako su "Iskakali kao skakavci na svim portalima, kao gladni kurjaci i hijene jurišali su na terenu, kao karikature se provlačili po medijima, udružili se svi i svi zajedno doživjeli debakl kakav nikada niko nije u politici".

"Čak 16 političkih stranaka je potpisalo koalicioni sporazum, a bilo je onih koji nisu potpisali sporazum ali su aktivno na terenu radili za opoziv i ta koalicija je izgubila na sve i jednom biračkom mjestu, odnos je bio 0:183, nisu pobjedili ni u jednoj jedinoj mjesnoj zajednici, procjena je da nisu pobjedili ni u svojim ulicama!

Veliki direktori preduzeća su od rane zore, od samog otvaranja biračkih mjesta, stražarili i i zastrašivali jedne a druge ubjeđivali da glasaju "ZA" opoziv, ali PROTIV OPOZIVA glasano je i u Velikoj Obarskoj, i u Brocu, i u Međašima, i u Janji i u sve i jednoj mjesnoj zajednici", naglašava Petrović.

On dalje navodi da udružene televizije RTRS, Arena, Alternativna, portali zajedno sa banjalučkim šarenim portalčićima, novac, moć, ucjene, pritisci, direktori moćnih firmi, na hiljade kapilarnih glasova, cijela udružena mašinerija potpomognuta novcem i glavnim sultanom SNSD-a koji je u Dvorovima čekao rezultate referenduma, sve to zajedno nije im pomoglo,  polomili su zube, savili glave, nervozno duvanili u štabu dok su im pristizali rezultati referenduma, i na kraju  izašli i priznali poraz kakav nikada niko u političkoj istoriji nije doživio!

"Poslije onakvog poraza, niko od ovih glavešina sa slike nije se udostojio da podnese ostavku, da osjeti bar malo srama i pokaže minimum dostojanstva, nastavili su sa svojim opstrukcijama, među kojima je posljednja neizglasavanje rebalansa budžeta i pokušaj ostavljanja građana bez subvencija za djecu-novorodjene bebe, vrtići, djačke karte, stipendije…Monstruoznost ove skupine je stepena koji se ne može izmjeriti!", navodi Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine u objavi se osvrnuo i na ministarku za upravu i lokalnu samoupravu Senku Jujić, za koju je naveo da je nedostojna funkcije, "stidi i neka joj služi na čast koje nema, jer se nikada nije udostojila da Zahtjev za raspuštanje lokalne Skupštine uputi prema Vladi Republike Srpske koja bi onda navedeni prijedlog morala uputiti ka NSRS".

"Sve je ovo jedna velika mašinerija zla, koja se ne zaustavlja ali kojoj ne damo da nas samelje i pobjedi! Semberski orah je previše tvrd gospodo, ovdje u Semberiji žive ljudi koji znaju za nešto skuplje od 100-200КM, rezervoara goriva, paketa pomoći, kubika drva za ogrev, ručka, pečenice, bajate večere na tribini, litre rakije i radnog mjesta sa ucjenom", stoji u objavi na fejsbuk profilu.

Navodeći da se lokalni izbori približavaju, Petrović dodaje da će biti novo odmjeravanje snaga.

"Poručujem svima, i onima koji ne prestaju da zavijaju, i onima koji se kriju, i onima koji misle da su mnogo jaki i pametni, a da smo mi slučajni pobjednici, da se pripreme, oktobar kuca na vrata, pa gospodo sposobna, pametna, sa vizijom i idejama, kandidujte se, ajte svi na crtu, pa da se jednom za svagda prebrojimo i odmjerimo snage! Od mene ste napravili čovjeka stijenu, ja se više ničega ne plašim i neću vam dati oka sklopiti. Tek vas očekuje razotkrivanje, ovo do sada je bilo zagrijavanje", 

U narednom periodu prisjećaćemo se, kaže Petrović,, različitih situacija i događaja iz prijereferendumskog perioda i na sam dan referenduma, otkriću vam do sada neobjavljene pojedinosti koje će vam još jednom pokazati na šta su sve dotični spremni i koliko daleko mogu da idu.

Na kraju je još jednom Petrović konstatovao da je 16 udruženih političkih stranaka, izgubilo na svih 183 biračkih mjesta, u svih 70 mjesnih zajednica i obrukalo se kao nikada niko do sada.

Petrović je SDS, a skupštinsku većinu u Bijeljini drži SNSD.

(BN)

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

Www

08.02.2024 14:20

Šta je sa raspuštanjem skupštine jer su gubitnici na opozivu LJubiše .Vi gospode zakon poštujete samo kako vama odgovara

ODGOVORITE
Name

Milan

08.02.2024 15:30

Crvena sekta nema obraza,oni su samo navikli krasti. Dzabe su djelili bonove za gorivo i market. Narod ih mrzi.

Name

X

08.02.2024 16:59

A jest vam sada bolje. Sve med i mlijeko sa Petrovićem.

Name

Rakac

08.02.2024 14:21

Ljubisa, sa tobom i u vatru i u vodu, a i u smrt, samo da ove lopovcine pisaljemo na smetljiste istorije, a onda da vrate sve sto su pokrali , pa svi oni ,zajedno, u Focu, Tunjice i ostale kazamate da osjete sta znaci krasti i otimati od naroda.

ODGOVORITE
Name

Mirko

08.02.2024 14:27

Kad ne bude krađe i kad uvedu novu tehnologiju koja spriječava krađu glasova tako će svagdje proći cijeli snsd !!!

ODGOVORITE
Name

Вишеград

08.02.2024 14:29

Дај боже да свугдје на октобарским изборима снсд прође као у Бијељини.Ова се бахатост и уништавање РС и срба више не може подносити ни трпити.

ODGOVORITE
Name

HERCEGOVAC

08.02.2024 17:04

Snsd ce ga ponovo POPUSITI kao sto ga POPUSILI prije Godinu dana u BIJELJINI pozdrav za GOSPODINA LJ PETROVICA

Name

Vider Vase

08.02.2024 14:29

Arsenovića!!! Hahah težak seljak..Reklo bi se seljačina...Ništa mu nije strano od ljubakanja sa studentkinjama...Jednu je proizveo i u asistenta, docenta..Dotična mu je postala žena..Komedija..Tragedija on da smijeni nekoga..Hahah....Vaso poltrončino star! Stručnjak zvani ,,biznis plan"

ODGOVORITE
Name

Marko

08.02.2024 14:30

KAD SE UVEDE SKENIRANJE I SPRIJEČI KRAĐA GLASOVA, TAKO ĆE SNSD PROĆI U CIJELOJ RS !!! Zato se toliko bore protiv uvođenja tehnike za spriječavanje krade jer znaju koliko su pokrali i štanih čeka!!!

ODGOVORITE
Name

Hi

08.02.2024 14:31

Bravo Petroviću, sve si ih dotukao.. sve sami uhljebi, ni obraza ni morala nemaju.

ODGOVORITE
Name

Pedja

08.02.2024 14:33

Bravo Ljubiša, samo oštro po političkim ništarijama, da ne napišem šta gore. Pozdrav!!!

ODGOVORITE
Name

Bole

08.02.2024 14:34

Uz naseg Ljubisu do zadnjeg atoma snage!!!

ODGOVORITE
Name

+

08.02.2024 14:35

Koliko neznalica i POLTRONA.

ODGOVORITE
Name

11903

08.02.2024 14:38

Zavrŝilo se slomom snsd-a u Semberiji sa tendencijom daljeg uruŝavanja.

ODGOVORITE
Name

Semberko

08.02.2024 14:42

Ovi baksuzi na fotografiji, da imaju i gram obraza i morala, posle referenduma nebi ušli u Gradsku skupštinu. To su likovi koji nisu sposobni niti dvije nacrtane ovce da sačuvaju. Koji u životu poštenim radom ni sto maraka nisu zaradili. Znaju samo žderati i toviti se. Ali idu izbori uskoro. Pomešće ih Ljubiša i opozicija da od njih ni prašina neće ostati.

ODGOVORITE
Name

Милан Србац

08.02.2024 14:48

Подршка Љубиши , октобар ,падају полтрони .

ODGOVORITE
Name

Dušanka

08.02.2024 14:52

😁Vidi ih… Sve moj do mojega… Dupelisci i poltroni. Papci i mali seoski “političari” iz provincije 😁. Nesretnici. Ovi niti su sposobni za politiku niti da naprave pare van politike. Ukratko: Nisu NIZAŠTA! Nesposobnjakovići i seljačići. 😁

ODGOVORITE
Name

Semberija

08.02.2024 14:53

Ljepotani ko ce sada da vas hrani🤣

ODGOVORITE
Name

Darinka

08.02.2024 14:54

Ponosni na izbore idemo gradonacelnice to vec znajte!

ODGOVORITE
Name

Božo

08.02.2024 14:54

Nedao Bog nikom,samo njima.

ODGOVORITE
Name

Momčilo

08.02.2024 14:55

Sve ZUNZARE i INTERESNE GRUPE,,, SMEĆE LAKTAŠENKOVO....padale su mnoge imperije i mnoga carstva ,, i ovo će svetog Milokrada KAD TAD !!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

CTEBO

08.02.2024 14:55

Шта ли мисле, чему ли се надају? Ма немају они бриге, јер образа немају, а г...... ци се не боје 🙄 Туга голема

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

08.02.2024 14:56

Mislim da ce tek u oktobru osjetiti rezultate svoga "rada"...Mislim da vecina od ovih na slikama nece sjediti tamo gdje sada sjede ali otom potom😉 I da,nisam stranacki opredeljena ali nisam ni budala kao ni vecina ljudi koji ovde zive.

ODGOVORITE
Name

Vider Zlatana

08.02.2024 15:03

Glavonje...Dezerterčina stara, ko bi reko nako tunjav u školi al se u hapanje razumije...I ono politiku da vodi..Tunjavo, mučeno, ružno, glavato..Poltrončono stara, Zlatane

ODGOVORITE
Name

A vider

08.02.2024 15:07

Ovog Mijucovog Tarzana...Samo lijana fali...Sve je on ugostitelj, sportista, trener ma sve tajo napravio svog Teslu. A najviše liči na Tarzanovog druga...

ODGOVORITE
Name

Daj

08.02.2024 15:14

Bože da se pometu ovi SNSD neljudi i krvnici Srpskog roda na izborima, da Srbi otvore svoje ušivene oči i da pogledaju malo preko nosine koju su oborili pa samo u zemlju crnu gledaju i govore Samo da smo mi živi i zdravi 😡 Dokle će kriminalac i baraba biti uzor i biti veći od poštena čovjeka?

ODGOVORITE
Name

Dr. Petroviću

08.02.2024 15:14

Svaka čast! Ubjedljivo najbolji, najčasniji političar u RS. Šteta što nije Predsjednik SDS-a, ali ima vremena biće.

ODGOVORITE
Name

Stari Sds

08.02.2024 15:43

Neće ostati u SDS u ,prelazi u NF pa zar ste ćorava da je brat Tomice Stojanovića osnovao pokret hoće da ga oteraju jer nismo zadovoljni njegovim radom.

ODGOVORITE
Name

Stari Sds

08.02.2024 15:47

Ne treba nam više jeron ne zna šta znači SDS u odnosu na nas koji smo se borili.Njega interesuje samo vlast.

ODGOVORITE
Name

Tralnost

08.02.2024 16:48

E da Stanivukovic nije igrao igru Trivićka bi danas bila predsjednica da se narod rješi ovog zla ,terora i bijede!

ODGOVORITE
Name

Borac vrs

08.02.2024 18:32

Za takav potop nisam čuo nigdje u svijetu, to nema ni u košarci i opet bih crvene sektaške lopine da glavnu riječ vode.

ODGOVORITE