Ванредна сједница СБ УН о ситуацији на Космету

.- Ванредна седница Савета безбедности Уједињених нација о стању на Косову и Метохији, на захтев Србије, биће одржана данас у 21 час по средњеевропском времену.

Србија 08.02.2024 | 08:17
Ванредна сједница СБ УН о ситуацији на Космету

Србију ће на седници представљати председник Александар Вучић.

Србија је у понедељак предала захтев мисији Гвајане, која председава СБ УН захтев за сазивање ванредне седнице због ситуације на Косову и Метохији, у којем се, између осталог, истиче да је актуелна ситуација у оштрој супротности са Повељом УН и Резолуцијом СБУН 1244 и која је такве природе да захтева одржавање посебне седнице Савета безбедности.

У захтеву, у који је Тањуг имао увид, наводи се да је он у складу са чланом 35 Повеље Уједињених нација и чланом 3 Привременог пословника Савета безбедности УН (Провисионал Рулес оф Процедуре оф тхе Сецуритy Цоунцил (С/96/Рев.7).

У документу се каже и да је на тој територији, која се у складу са Повељом УН, другим правилима међународног права и Резолуцијом Савета безбедности УН (1244) налази у саставу Републике Србије, а на којој је успостављена међународна управа Уједињених нација, у току кулминација дуготрајних и добро испланираних и систематских акција тзв. руководства косовских Албанаца, којом се Срби намерно подвргавају неподношљивим животним условима.

(Тањуг) Фото: схуттерстоцк.цом/Дроп оф Лигхт, архива 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

На крају

08.02.2024 10:20

Велико ништа,трла баба лан да је прође дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

08.02.2024 15:32

Какве вајде,осим да се мало провизију и све по старом!

ОДГОВОРИТЕ