Vanredna sjednica SB UN o situaciji na Kosmetu

.- Vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu i Metohiji, na zahtev Srbije, biće održana danas u 21 čas po srednjeevropskom vremenu.

Srbija 08.02.2024 | 08:17
Vanredna sjednica SB UN o situaciji na Kosmetu

Srbiju će na sednici predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija je u ponedeljak predala zahtev misiji Gvajane, koja predsedava SB UN zahtev za sazivanje vanredne sednice zbog situacije na Kosovu i Metohiji, u kojem se, između ostalog, ističe da je aktuelna situacija u oštroj suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom SBUN 1244 i koja je takve prirode da zahteva održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti.

U zahtevu, u koji je Tanjug imao uvid, navodi se da je on u skladu sa članom 35 Povelje Ujedinjenih nacija i članom 3 Privremenog poslovnika Saveta bezbednosti UN (Provisional Rules of Procedure of the Security Council (S/96/Rev.7).

U dokumentu se kaže i da je na toj teritoriji, koja se u skladu sa Poveljom UN, drugim pravilima međunarodnog prava i Rezolucijom Saveta bezbednosti UN (1244) nalazi u sastavu Republike Srbije, a na kojoj je uspostavljena međunarodna uprava Ujedinjenih nacija, u toku kulminacija dugotrajnih i dobro isplaniranih i sistematskih akcija tzv. rukovodstva kosovskih Albanaca, kojom se Srbi namerno podvrgavaju nepodnošljivim životnim uslovima.

(Tanjug) Foto: shutterstock.com/Drop of Light, arhiva 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Na kraju

08.02.2024 10:20

Veliko ništa,trla baba lan da je prođe dan.

ODGOVORITE
Name

Istina

08.02.2024 15:32

Kakve vajde,osim da se malo proviziju i sve po starom!

ODGOVORITE