Вучић сутра на сједници Савјета безбједности

- Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да ће, према информацијама које има, хитна сједница Савјета безбједности УН која је на иницијативу Београда заказана за сутра, бити отворена за јавност и да ће Србију представљати предсједник Александар Вучић.

Србија 07.02.2024 | 08:53
Вучић сутра на сједници Савјета безбједности

Он сматра да је веома важно да говор предсједника Вучића буде видљив и да сви разлози и аргументи због којих је Србија тражила хитну сједницу Савјета безбједности УН буду презентовани да се не би стекао утисак да Срби стално покушавају да компликују ситуацију.

"Напротив, ми се жалимо на кршење Резолуције 1244, на све оно што се дешава српском народу, на терор којем је изложен и најновија дешавања и покушај укидања динара", рекао је Дачић.

Он је навео да су постојали велики притисци да сједница буде затворена за јавност.

"У ова два дана били смо сведоци жестоких закулисних игара и притисака унутар Савета безбедности да председавајућа Гвајана закаже затворену седницу", рекао је Дачић за РТС.

Према његовим ријечима, западне земље и земље ЕУ имају став да сједница треба да буде затворена, из само њима знаних разлога.

"Ми сматрамо да је то зато да не би целокупна светска јавност чула шта се дешава на простору Косова и Метохије и како би могле да се пласирају лажи", рекао је Дачић и нагласио да је све у вези са сједницом за Београд била тешка борба.

Ванредна сједница Савјета безбједности УН о ситуацији на Косову и Метохији, на захтјев Србије, биће одржана сутра у 21.00 час по нашем времену.

Србија је у понедјељак, 5. фебруара, предала захтјев Мисији Гвајане за сазивање ванредне сједнице Савјета безбједности УН због ситуације на Косову и Метохији.

(Срна) Фото: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рале

07.02.2024 09:36

Дали му да говори да обмањује Србијанце и не изгуби поверење, а запад це добити шта хоце, динар сигурно никад више на косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

07.02.2024 10:20

А циркуса мама миа.Стварно овај цовек није при свести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

07.02.2024 10:59

Битно је даси ТИ свестан.

Name

Вучићијада

07.02.2024 10:44

Чим се врати из Њујоршка има заказан наступ на десет ТВ кућа јер већ два дана није био гост ни у једном студију

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

07.02.2024 11:42

Вучић је најобразованији у ово вријеме и ЛИДЕР СРБА. Хвала Мајци и Оцу, који су га таквог припремили за живот. Све је то успијех и Породице. ХОЋЕТЕ бравара, или Додика месара. Срам вас било за ружне коментаре. Живио Вучић. Обичан човјек из РС.

ОДГОВОРИТЕ