Vučić sutra na sjednici Savjeta bezbjednosti

- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će, prema informacijama koje ima, hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN koja je na inicijativu Beograda zakazana za sutra, biti otvorena za javnost i da će Srbiju predstavljati predsjednik Aleksandar Vučić.

Srbija 07.02.2024 | 08:53
Vučić sutra na sjednici Savjeta bezbjednosti

On smatra da je veoma važno da govor predsjednika Vučića bude vidljiv i da svi razlozi i argumenti zbog kojih je Srbija tražila hitnu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN budu prezentovani da se ne bi stekao utisak da Srbi stalno pokušavaju da komplikuju situaciju.

"Naprotiv, mi se žalimo na kršenje Rezolucije 1244, na sve ono što se dešava srpskom narodu, na teror kojem je izložen i najnovija dešavanja i pokušaj ukidanja dinara", rekao je Dačić.

On je naveo da su postojali veliki pritisci da sjednica bude zatvorena za javnost.

"U ova dva dana bili smo svedoci žestokih zakulisnih igara i pritisaka unutar Saveta bezbednosti da predsedavajuća Gvajana zakaže zatvorenu sednicu", rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim riječima, zapadne zemlje i zemlje EU imaju stav da sjednica treba da bude zatvorena, iz samo njima znanih razloga.

"Mi smatramo da je to zato da ne bi celokupna svetska javnost čula šta se dešava na prostoru Кosova i Metohije i kako bi mogle da se plasiraju laži", rekao je Dačić i naglasio da je sve u vezi sa sjednicom za Beograd bila teška borba.

Vanredna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o situaciji na Кosovu i Metohiji, na zahtjev Srbije, biće održana sutra u 21.00 čas po našem vremenu.

Srbija je u ponedjeljak, 5. februara, predala zahtjev Misiji Gvajane za sazivanje vanredne sjednice Savjeta bezbjednosti UN zbog situacije na Кosovu i Metohiji.

(Srna) Foto: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Rale

07.02.2024 09:36

Dali mu da govori da obmanjuje Srbijance i ne izgubi poverenje, a zapad ce dobiti šta hoce, dinar sigurno nikad više na kosovu.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

07.02.2024 10:20

A cirkusa mama mia.Stvarno ovaj covek nije pri svesti.

ODGOVORITE
Name

OO7

07.02.2024 10:59

Bitno je dasi TI svestan.

Name

Vučićijada

07.02.2024 10:44

Čim se vrati iz Njujorška ima zakazan nastup na deset TV kuća jer već dva dana nije bio gost ni u jednom studiju

ODGOVORITE
Name

+

07.02.2024 11:42

Vučić je najobrazovaniji u ovo vrijeme i LIDER SRBA. Hvala Majci i Ocu, koji su ga takvog pripremili za život. Sve je to uspijeh i Porodice. HOĆETE bravara, ili Dodika mesara. Sram vas bilo za ružne komentare. Živio Vučić. Običan čovjek iz RS.

ODGOVORITE