Додик је јуче у судници скинуо маску кловна

Додик је јуче у Сарајеву изјавио да се од БиХ прави циркус. Истина је међутим да Додик од јуче учествује у процесу, да је одбрана изјавила да је спремила одбрану, дакле они признају процес и Додик је, као што му је рекла Судија, у том процесу невин док се другачије не утврди.

Република Српска 06.02.2024 | 12:02
Додик је јуче у судници скинуо маску кловна

Додик је јуче у Сарајеву изјавио да се од БиХ прави циркус, алудирајући ваљда да је процес који се против њега води пред Судом БиХ, дио те циркуске представе.

Иако је рекао да неће доћи у Суд, ономад и да му неће судити судије Муслимани, он у тој представи од почетка активно учествује, бирајући ван и унутар суднице улогу главног кловна

У томе му помажу другови из странке, водећи функционери Српске, који су спремно оставили своја важна радна мјеста и озбиљне послове, на себе навукли кловновске маске, забављући у скупим одорама народ од ког су одавно направили биједу. Псују, тапшу по рамену господара, држе бесмислене говоре пред судницом. Насмијани сигурни будући бирачи се забављају, славећи моћ свог политичког идола, који се опет зајебава са Сарајевом, срећни што су дио вица

... Тако то изгледа када се гледа на дневнику јавног сервиса.

Истина је међутим да Додик од данас учествује у процесу, да је одбрана изјавила да је спремила одбрану, дакле они признају процес и Додик је, као што му је рекла Судија, у том процесу невин док се другачије не утврди.

Да остане невин ангажовао је тешку правну артиљерију, ни мање ни више него познатог загребачког адвоката Нобила за савјетника.

Додик је од данас, барем у судници, скинуо маску кловна и учествује озбиљно у процесу.

И то је чињеница. Улогу кловнова оставио је својим поданицима из партије, и они ту маску неће скинути док им он то не каже, свјестан, као и сами, да никад не би били ту гдје јесу, да није њега.

Додик у судници брани себе, не Републику Српску иако се мјесецима труди да свој случај тако представи, не би ли га поданици масовно бранили.

Што се није десило и не дешава се, пред судницом се на сваком окупљању појављују само они што морају.

И небитно је како ће се процес завршити, а хоће, неће бити ни прва ни задња пресуда која неће бити процесуирана.

Није битно дакле, ко ће у овом случају побједити или изгубити.

Оно једино што је битно је да смо као друштво одавно изгубили, непоправљиво и да ова парада лошег хумора, примитивизма, вербалног шенлучења није никакав призор моћи једне политике и оног ко је предстваља, већ потпуно супротно, ова парада прецизно показује сву немоћ једног друштва и потпуну неспособност да оздрави и постане боље.

Бука/ Александар Трифуновић Фото: Срна 

Коментари / 76

Оставите коментар
Name

Зашто?

06.02.2024 12:26

Зашто није било протеста када је тај суд судио Шаровићу? Тада је Додик високо цијенио тај суд, иако је било потпуно јасно да је процес обична измишљотина, само да би се уклонили Додикови политички противници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

06.02.2024 13:18

Не само Саровица...у истим тим судовима многи српски борци су осудјивани на висегодисње казне затвора за наводне ратне злоцине. Сигурно да су неки и поцинили злоцине али не у тој мјери и да заслузују такве казне. Никад се и нико од ове власти не зали сто се злоцини над српским народом не процесуира. Јос би само додао да сам гледао неке извјестаје који говоре да се Додик обрацао суду са ,,цасни суде", да ли је и он увидио да је досао до зида. А Вулицка велики србенда вице пред судом како не дозвољавају да они удју у суд јер су они ,,дрзавни посланици". Залосно и слусати и гледати. Многи су јуце изгледа сватили да је посло по злу и да губе на поцетку утакмице...

Name

Реее

06.02.2024 13:23

Ово је клизав терен...

Name

Боб Роцк

06.02.2024 13:46

Ово је слободна држава и нико вас не може натјерати да укључите свој мозак ако то сами не желите. Све што је било добро и паметно је отишло одавде а ово што је остало - ужас. Коментари су вам стварно на интелектуалном нивоу. Ваљате се у итом блату умјесто да видите како дјеци дати будућност

Name

Српска у срцу

06.02.2024 13:55

Политички монтиран процес са сврхом кажњавања оних који показују недопустиву непослушност који се претворио у лакрдију. И једна апсурдна ситуација гдје је силник против непослужних (представници Срба у Српској) и оних који не пристају на слугерањски однос посегнуо за топузом. Па како ни ту не може ударити на највише законодавно тијело Српске које је одбацило наметање оног ко нема право наметати или суспендовати законе, изабрали су двојицу "грешника", предсједника Српшске и директора службеног гласника на којима ће искалити бијес илити оштрити ку*ац што би припрост народ рекао. Извршиоци прљавог посла су слугерање и ништарије у тужилаштву и суду БиХ. Епилог ове лакрдије није лако предводјети, видјећемо колико су и извршиоци прљавог посла, спремни ићи у свом подаништву и бешчашћу, и лакрдија која ће загадити и тако загађене односе у овој чемерној дејтонској долини плача коју неки БиХ зову, но можда баш то и јесте циљ.

Name

Зато

06.02.2024 15:20

Што Шаровић није имао својих присталица а СДС је болио рацку за њим. Ето зато, сад знаш.

Name

Највеци злоцко и деликвент

06.02.2024 15:46

се неможе поредити са тим профитером, узурпатором позиција и творцем ,,друштвено политичких,, тензија, и који се, онако сељачки, зове главни баја

Name

Онај

06.02.2024 20:29

Онај Нобило што је "помагао" Давору да докаже убиство и заташкабање свог сина од стране ове власти на челу са Рудоњом.Тај?

Name

Роцк

06.02.2024 12:27

Свака цаст на тексту. Оголио је ствар до краја. Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

06.02.2024 12:39

Суд је политички,Сарајево је мрско као да је у Техерану али само кад се њему суди евентуално и његовим послушницима као што је Лукић а када се суди осталим србима међу којим има и недужних и оних који су згријешили тада им тај суд не смета.Није им мозак као ни паре које узимају у Сарајеву брукајуци србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

06.02.2024 12:43

Свака част. Хвала Александре. Све је ово Народу јасно. Али твоја ријеч има снагу. Пропали смо , као друштво. Од овог лудила ДОДИК И СНСД, ТРЕБАЋЕ ДЕСЕТЉЕЋА, ДА СЕ НАРОД ИЗЛИЈЕЧИ. Обичан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле висе безобразлука

09.02.2024 16:32

Он се браин новцем градјана И поресхих обвезника као И ови сто га хлисају слузбена возила нису својим досли?

Name

Попај!

06.02.2024 12:51

Довољно је пута "изневјерио очекивања", народа који је као тражио неког политичара који није "сувише"националан, али се у ствари показало да ова његова назови " национална(истичка)" реторика , заправо може без икакве погрешке сврстати у зеленашко-материјалистичку борбу за капитал који је стекао , онда "док је преговарао с Медлин Олбрајт , а док су други вирили иза ћошкова..." тако да је и птицама на грани јасно чији је играч и за шта се он у ствари бори, а ваљда ће и народ престати да се плаши да ће му ускратити то мало цркавице које је зарадио. Само овакве клапне попут Вулићке,Вишковића ,стевандића,Краљевића,Шпирића и сл. дибидузера га још могу бранит и заступат, остали су ту да их се не прозове "прерано " с његове стране....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад се Ја питам

06.02.2024 12:52

У којој то земљи члан Парламента стоји пред Судом ( Вулицка) и јавно ј’бе матер Судији тог Суда а да не буде процесуирана. Ко ово трпи и зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.02.2024 14:05

Мало смо сви због тога криви, кад видиш за кога смо гласали.

Name

За сад се ја питам,

06.02.2024 18:41

И, треба јој матер, жена била у армији Бих, и сад она судија, да суди једном предсједнику Републике Српске. И није све политички. Знам да да нећете објавити овај коментар, јер да сте хтјели ту вијест објавити већ би објавили, пошто су сви Србијански медији објавили.

Name

xxx

06.02.2024 12:56

Дај већ једном хоћете ли затворити лопова .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврле

07.02.2024 09:46

Треба га затворити за кривично дјело, које је починио, али овде кривичног дјела нема, тако да се никакав ефекат неће постићи. Радника у Њемачкој не можете затворити зато што не слуша Швабу, а овде можете, јер су поставили судију, која суди непријатељу.

Name

Правна држава

06.02.2024 13:08

Свјестан је он да правна дежава постоји то је потврдио својим Одласцима и присуством пусти шупље приче није то суд у Бања Луци и Српској па да он назове и каже ово мора овако ово нако ово може ово несме проћи нико није луд !Нека види и осјети мало како је обичним градјанима који на судске процесе иду својим тросковима а он иде на терет градјана Српске новцем и возилима државним ,пореских обвезника то је велика привилегија !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.02.2024 14:22

Зато је Додо и блиски му бранитељи тражили да му се суди у Суду РС гдје он мозе изабрати сам своје судије.

Name

Зизи

06.02.2024 13:09

Ма који сте ви љигавци. Кад те неко тузи ти морас по позиву доци на суд признавао га или не, био крив или не. Серуцкате бодљикаву зицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миловиц

06.02.2024 14:14

Зизи¨ ти си у ЗИЗИ интересовања.

Name

Ре зизи

06.02.2024 15:15

Па управо је твој господар тврдио да не признаје суд.

Name

Ас

06.02.2024 18:13

Ре.. Па ти си глуп. Да ти објасним. Суд кад позове свједока, а он се не одазове на позив онда га суд присилно приведе. Друго је не признавао суд, а друго се одазвати. Изадји мало из собе медју народ да цујес неку паметну.

Name

Јазавац пред судом

06.02.2024 18:29

Па паметњаковићу, тај твој идол не признаје суд БиХ. Зашто онда долази на суђење ако га не признаје и шпрда се с њим.

Name

А

06.02.2024 19:43

Јазавац... Ти се морас одазвати суду ако се не одазовес онда те приводе. У овом слуцају би досли до сукоба. Мало у сколу да уцис.

Name

Муфљуз

06.02.2024 13:22

Ста је новинар у правом смислу,браво за текст,као и Вукан,погодио у сустини све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

06.02.2024 13:24

Надрљо си Милораде спремај келикоптер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

06.02.2024 13:25

Он је у овој саховској игри изгледа врло близу да буде матиран а та парада и глума испред суда то су ухљеби са дрзавним аутима и дневницима а на послу ниста и не раде тако да је веци учинак кад су одсутни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соња

06.02.2024 13:28

Додику треба забранити да се бави политиком .Забранити му да било ста буде у политици и дузности .И одузети му лицну карту док не продју избори .И забранити његовом сину да се бави политиком .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије 1

06.02.2024 13:29

Правосуђе БиХ је одвисно од илегалног Шмита и амбасаде САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Василије1

06.02.2024 13:55

Ако је ико нелегалан то је Додик са покраденим изборима и то сви знају сли ћуте јер им је обећао ако му помогну у крађи да ће све потписати и бити кооперативан!

Name

Ре

06.02.2024 13:57

Нај нелегалнији је Додик од довођења на власт са транспортера до покрадених избора од Јелене!!!

Name

Народ

06.02.2024 14:43

Овај систем управљања дрзавом неваља показе се сваки минут, сваки сат,сваки дан, треба мијењати под хитно спасити сто се спасити мозе, па ако ни следеца вкаст неваља мијењати сваке 4 године

Name

Ре

06.02.2024 15:03

Толико је илегалан да је и Бог Додик на суду због њега хаха

Name

Србин

06.02.2024 15:20

Дал ти хоцес да избрисес 23 000 најбољих Српских бораца који су погинули за Републику Српску и пристанес да зивис у унитарној муслиманској БиХ у којој це Срби бити национална мањина! Дал ти зелис да укинес Републику Српску! Срам И стид да те буде! Додик је апсолутно небитан али странци све раде да укину Републику Српску и Додик И'м је сметња И зато хоце да га смијене и избаце из политике!

Name

Ре Србин

06.02.2024 22:05

Да сте паметни сами би је укинули,ионако сте започели рат да правите српску државу и велику Србију,а то што сте мањина није вам нико крив и бошњаци су мањина у Србији па шуте и живе исто тако и ви шутите и поштујте државу у којој живите

Name

Ре

06.02.2024 13:44

Од РС је Додик направио давно циркус а сада му је то успјело и од БиХ! Човјек није нормалан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тт

06.02.2024 16:30

Додик је циркус али РС није циркус, то је глупо поређење.

Name

Сваста

06.02.2024 13:46

Цијела РС и Србија немају правог адвоката па га насао у Хрватској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саки

06.02.2024 14:03

Даце Бог да И Додику неко стане на пут, Доста народа ЈЕ направио богљима срам га БИЛО СМОКЉА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврле

07.02.2024 09:57

То се иначе тако ради. Када суде црнцу у Америци, он ангажује адвоката бјелца. Вјерујем да би ангажовао муслимана адвоката, да постоји неко квалитетан, ако би га смио бранити. Нобило је, поред Филе, најјачи бранилац у регији.

Name

Солун

06.02.2024 14:18

Каква свиња-таква маст, какав народ-таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

06.02.2024 14:29

Браво за текст! Све је лијепо речено , без вријеђања и омаловажавања. Таква би требала бити сва новинарска пера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гог

06.02.2024 14:33

Главни клоун у циркус назалост који је направио од РС је Баја. Јасно је да је клун клоун и да засмијава публикују Али коју ону која има користи од њега. Сви уцењено радни местима корупциом. Мито криминалом лазно неспособним људима цитав породице запосљене без стуке ето само зато сто су цланови Сн(сдА који је била коалиција годинама СнсдА је избацен из лиге социал демократа одавноо. Коме он продаје му... Под бубреге свима је јасно нема људства цојства карактера само интерес тако вани само вани баја је лутка на концу коме су дозволили да узима васе насе паре да обезбеди све своје и то цува и слилом Али наса деце нема ту спрема сина за предстонаследника ста це остати од Рзс ниста супља прица политицко медиски испеглана а народ ма ко јеб.. Народ 14

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко

06.02.2024 14:48

Не питају се глупани и увлакачи у Републици Српској, шта ради Анте уз Додига? Зашто није позвао Филу или Лазаревића или Петронијевића из Београда? Дошао Анте јуниор, да пружи подршку матице из Хрватске? Дошао Анте, јер Додиг не вјерује Србину Бубићу? А смотана опозиција се прави да не види Анту. Нису видјели ни постројавање усташа у Дервенти, да им се на мјесту злочина дијеле одликовања? Зашто им Додиг није дијелио одликовања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бога ми

06.02.2024 15:00

Бице теско,овај је досо на власт са тенком, оа це вјероватно исто тако отици ал овај пут у тенку.....хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

06.02.2024 15:13

Да је било више политићке мудрости, и воље за проналажењем компромиса, цијели овај процес пред судом БИХ се могао избјећи! Није нимало безазлена ћињеница да се судски процес води против предсједника РС, а узрок процеса је у директној вези са доношењем одлуке скупштине РС, што је итекако проблематићно, посматрано и са позиција међународнога права, и без обзира каква да буде пресуда овог процеса, пресуђена страна ће сигурно тражити наставак процеса у суду у Стразбуру, а можда и међународну арбитражу!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уф

06.02.2024 15:40

По свему сте у праву. Није то ради Додика, он је своје одсвирао. У питању је даљи опстанак Српског народа на овим просторима. Уосталом прије тридесет година почео је рат ради надгласавања једне стране. И уплитања странаца. Тако да можемо само чекати развој догађаја и надати се најбољем.

Name

XXЛ

06.02.2024 15:16

Па ви сте стварно као телевизија дотакли дно. Па зар мозете бити толики издајници Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да будемо нацисто

06.02.2024 15:24

Свабо је њему намјестио цаку да га сјебе. Нема ту одбране јер је закон јасан и лаику. Одбрана нема никакав адут може се вадити на национално али то у правом Суду не пије воду. Тако да ……

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

06.02.2024 15:25

Јебо мајку, доброг текста. Браво за Александра Трифуновића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

06.02.2024 15:42

Идемо у нато ово вам је народе само представа као и све у овом друству лп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

06.02.2024 15:42

У Сарајеву се суди предједнику Републике Српске који је потписао указе на донесене законе Народне Скупшине Републике Српске. Такође у Сарајеву се суди и директору службеног гласника Републике Српске јер је донесене законе објавио у гласнику. Нелегални високи представник је укинуо те одлуке и законе Републике Српске. Па ко онда жели овај судски процес да представи да се суди само Додику? Они који су послушници страним туторима и који признају високог представника као легалног. Доле НАТО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биља

06.02.2024 21:04

У Сарајеву се суди пљачкашу и издајнику Релублике Српске, а брани га Анте...

Name

Она

06.02.2024 15:45

Вулицка простакуса је обецала довест 5000 слиједеци пут па да видимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Возућа

06.02.2024 15:56

Треба управник КПД Фоча подхитно, да резервише просторију за рудоњу, али само простора један квадратни метар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

06.02.2024 15:56

У Дејтонском споразуму све писе и сада се сви праве будале. Лијепо вам је онај американац сто је писао Дејтон објаснио неки дан. Рс није дрзава нити це икада бити. Високи представник има своје овласти а генерални секретар УН је објаснио да они не бирају Високог представника и немају ниста са тим. Сада ви хоцете на силу несто сто не мозе. БиХ је од Дејтона америцки протекторат који сте и ви Срби потписали и треба да га постујете. Говорите стално да Босњаци не могу без странаца а од 1991 па до данас идете пå упуте у Београд. Да ли вам је вриједно да се опет ратује и људи гину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Српска у срцу

06.02.2024 15:57

Српска у срцу, управу сте Ви све. Него питање које је поставио "Зашто", је на мјесту. Зар Шаровићев процес није био политички, али у корист Додика? То Ви нама појасните. Да ли је Додик ликовао над тим процесом или је осуђивао тај процес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

06.02.2024 16:01

Додик је циркус и ругло цјелог српског народа,опљацко га осиромасио понизио и сад се крије иза тог напаценог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре, ерц9еговац

06.02.2024 20:11

Па није вас џаба забављао и гугуто у микрофон ономад у шатри, пардон, ковид пољској болници...

Name

Славо

06.02.2024 16:18

Свака част аутору текста.Ништа ни додат ни одузет.Ушли смо у глиб из кога ћемо се тешко извући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

06.02.2024 17:21

Додик у Суду БиХ брани Републику Српску јер се побунио против увођења вербалног деликта за србе и брисању срба из Уставног суда БиХ, а тебе Трифуновићу нека буде срам и стид као србина да прихваташ све то што се намеће србима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

07.02.2024 08:17

Он брани са својим лоповима оно сто су покрали од народа. Зар то дезертеру ниси знао?

Name

Милан за Ре Милан

07.02.2024 17:19

Марш џукело једна издајничка!

Name

Савааа

07.02.2024 17:59

Види дезертера сто је запјенио.

Name

Искрено

06.02.2024 18:33

Вала да И он оде па кад крува неби јео мјесец дана?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

06.02.2024 18:35

А сто би он то на суду бранио себе, имао је он излаз да не дође на суд, али као предсједник је то морао потписати, а дали би Бореновиц или Милицевиц то потписао, на то питање нису никад одговорили, зато на изборима и пролазе како пролазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бумеранг

06.02.2024 18:36

Човјече без респекта,уваżавања бахат И треба неко да га жали дај те молим.вас људи? !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влашћу обесправљени борац РС

06.02.2024 18:58

Много важнија имена нашег народа су много горе прошли а да нико није ни покушао да их брани.Ма ко је тај Додик? Гдје је био кад смо ратовали за РС?,за разлику од суткиње која му сад суди(Сена),жена је била припадник војске свог народа.Па шта,била је борац за разлику од њега који је био дезертер и ратни профитер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

06.02.2024 19:54

Мржња према Рудоњи је надјачала мржњу према Сарајеву. Нек се Рудоња и његови лизиг.зи запитају, зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Q

06.02.2024 22:15

Кратко и врло јасно. Браво!

Name

Петар

06.02.2024 20:04

Госпођа је била судија војног усда у Коњицу у току рата. Дакле исљеђивала је Србе који су били затворени у логоре Тарчин, Јабланица и друге логоре. Највећи злочини против српског народа урађени су од стране Армије БиХ на подручју Коњица. Ту је нађена и масовна гробница са тијелима убијених Срба, код цркве на Брадини. Убијане су читаве породице, силоване жене, убијана дјеца од 3 године. Да ли је госпођа некога пресудила за те злочине, ако јесте онда има право да суди човјеку кога је изабрао српски народ, ако није не треба ни да буде судија, то је срамота за право и правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Петар

06.02.2024 23:22

Па ста се има рудоња пласити није био у рату,није цовек метаал испалио нити омирисао барута сто се тице те судкиње једина нам санса да нам га скине са врата А наса србска посла до кракау месеца импассе да је срусила WТЦ Који год судија дојде нецеваљати.

Name

Асим

07.02.2024 09:55

Ако сада суд поклекне онда је Додик био у праву! Пред судом требамо да будемо исти !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асим

07.02.2024 10:13

Након тридесет година,рјсили смо се Бакира. Сад је ред на Додика и за посладтицу Цовица. Напокон це градјани медјународно признајте Репуплике Босне и Херцеговине дисати пуним плуцима.

ОДГОВОРИТЕ