Конститусан нови сазив Скупштине Србије

- У Скупшстини Србије данас је потврђен мандат свих 250 народних полсаника чиме је конституисан нови сазив парламента.

Србија 06.02.2024 | 11:37
Конститусан нови сазив Скупштине Србије
После потврђивања мандата посланици су положили заклетву.
 
Текст заклетве гласи:
 
"Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди!"
 
Председавајући најтарији посланик са листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Стојан Раденовић рекао је да се тиме данашњи рад завршава, а посланици ће о наставку седнице бити обавештени.
 
Раденовић је позвао посланике и да формирају поскланичке клубове, а за један клуб потребно је пет посланика.
 
У наставку конститутивне седнице трба да се изаберу председник Народне скупштине,  потпредседници, да се именују генерални секретар, изаберу  чланови радних тела и чланови сталних парламентарних делегација у међународним институцијама. 
 
Представници опозиције положили заклетву у холу Скупштине 
 
- Посланици коалиције "Србија против насиља" и коалиције НАДА положили су данас посланичку заклетву у холу Скупштине Србије, јер како су рекли, не желе да полажу заклетву са људима који свакодневно крше законе и којима речи те заклетве ништа не значе.
 
 Председник Народног покрета Мирослав Алексић рекао је да ће опозиција учинити све да се пониште избори и да се, како је рекао, нормализује стање у држави, јер сматрају да мандати не одражавају вољу грађана.
 
Он је најавио да ће наставити борбу у парламенту.
 
Радомир Лазовић из Зелено-левог фронта рекао је да је прва победа опозиције то што је успела да заустави одржавање конститутивне седнице и да  сада очекује седницу Европског парламента о изборима у Србији.
 
Алексић је представнике владајуће коалиције оптужио да су довели кордон полиције да их чува, а жалили су се и на третман према њима и у сали. 
 
Међу посланицима листе “Србија против насиља” нису били посланици Демократске странке.
 
(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зива

06.02.2024 11:56

Циганија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.02.2024 12:37

Мозда у твојој кући најприје.

Name

Билy

06.02.2024 12:40

Јашта

Name

+

06.02.2024 12:47

Браво. Срећан рад и живи јела Србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само ти

06.02.2024 20:31

Описменити се прво ви сто клицете Вуцицу. Скола скола и брисати нос.

Name

ХЕРЦЕГОВАЦ

06.02.2024 13:46

ОПОЗИЦИЈА У СКУПСТИНИ СРБИЈЕ саДИЛАСОМ и АЛЕКСИЦЕМ и осталим који немогу да схвате да су изгубили изборе дувају у пистаљке и ометају сједницу БОЉ БИ ИМ БИЛО ДА ДУВАЈУ НАРОДУ СРБИЈЕ У ДУПЕ толико о Опозиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Краљевић

06.02.2024 15:20

Опозиција је урадила оно што једино зна. Неред, галама, псовке, вријеђање. Немају никакав властити план развоја Србије. Само критикују и траже помоћ запада да силом дођу на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А КиМ?

06.02.2024 18:09

Није споменуто у Заклетви? Зашто?

ОДГОВОРИТЕ