Ухапшен шеф италијанске мафије током вечере

Шеф италијанске мафије који је прошле године побјегао из затвора максималне сигурности користећи постељину како би прешао зидове, ухваћен је у Француској, саопштиле су италијанске власти.

Свијет 03.02.2024 | 08:20
Ухапшен шеф италијанске мафије током вечере

Марко Радуано, 40-годишњи шеф мафије Гаргано у јужној италијанској регији Пуља, ухваћен је у четвртак испред луксузног ресторана у Бастији на острву Корзика, гдје је вечерао са супругом.

Ухапсила га је иста јединица за борбу против мафије која је ухватила Матеа Месина Денара, још једног криминалног босса који је провео скоро три деценије у бијегу. Раудуона је наведен као један од 10 најопаснијих бјегунаца Еуропола.

Ухапшена је и његова десна рука, Ђанлуиђи Троиано, који је побјегао из кућног притвора 2021. након што је одвојио своју електронску наруквицу. Он је ухапшен у четвртак у Гранади у Шпанији док је преузимао пакет са сервиса.

Заједничку операцију наредила је Окружна управа за борбу против мафије у Барију, а извели су је Карабињери Групе за специјалне операције и покрајинска команда Фођиа. Шпанска цивилна гарда и француска Национална жандармерија такође су сарађивале у хапшењу, наводи се у саопштењу Карабињера, преноси Кликс.

Радуанов бијег везивањем постељине са прозора затвора прије нешто мање од годину дана снимиле су надзорне камере завода.

Бјекство је трајало 16 секунди, а он је побјегао пјешице, а да га стражари нису примијетили или јурили, што је довело до интерне истраге затвора максималног обезбјеђења.

(Клиx) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

075

03.02.2024 08:57

Мала маца је тај лик за Милорада, Бакира и Драгана! Ал Цапоне је такођер био мала маца за "наш трио фантастикус"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

03.02.2024 11:51

Да,све тако али мене интересира једно све ове мафијасе хапсе а Додик ,Цовиц и остала елита пљацкају јавно и нико ниста не преузима засто цијели свијет сути а они милијардери

Name

Није тешко закључити

03.02.2024 13:11

Је ли лакше управљати и манипулисати са оним кога можеш уцјењивати или са човјеком без мрље?