Uhapšen šef italijanske mafije tokom večere

Šef italijanske mafije koji je prošle godine pobjegao iz zatvora maksimalne sigurnosti koristeći posteljinu kako bi prešao zidove, uhvaćen je u Francuskoj, saopštile su italijanske vlasti.

Svijet 03.02.2024 | 08:20
Uhapšen šef italijanske mafije tokom večere

Marko Raduano, 40-godišnji šef mafije Gargano u južnoj italijanskoj regiji Pulja, uhvaćen je u četvrtak ispred luksuznog restorana u Bastiji na ostrvu Korzika, gdje je večerao sa suprugom.

Uhapsila ga je ista jedinica za borbu protiv mafije koja je uhvatila Matea Mesina Denara, još jednog kriminalnog bossa koji je proveo skoro tri decenije u bijegu. Rauduona je naveden kao jedan od 10 najopasnijih bjegunaca Europola.

Uhapšena je i njegova desna ruka, Đanluiđi Troiano, koji je pobjegao iz kućnog pritvora 2021. nakon što je odvojio svoju elektronsku narukvicu. On je uhapšen u četvrtak u Granadi u Španiji dok je preuzimao paket sa servisa.

Zajedničku operaciju naredila je Okružna uprava za borbu protiv mafije u Bariju, a izveli su je Karabinjeri Grupe za specijalne operacije i pokrajinska komanda Fođia. Španska civilna garda i francuska Nacionalna žandarmerija takođe su sarađivale u hapšenju, navodi se u saopštenju Karabinjera, prenosi Kliks.

Raduanov bijeg vezivanjem posteljine sa prozora zatvora prije nešto manje od godinu dana snimile su nadzorne kamere zavoda.

Bjekstvo je trajalo 16 sekundi, a on je pobjegao pješice, a da ga stražari nisu primijetili ili jurili, što je dovelo do interne istrage zatvora maksimalnog obezbjeđenja.

(Klix) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

075

03.02.2024 08:57

Mala maca je taj lik za Milorada, Bakira i Dragana! Al Capone je također bio mala maca za "naš trio fantastikus"!

ODGOVORITE
Name

007

03.02.2024 11:51

Da,sve tako ali mene interesira jedno sve ove mafijase hapse a Dodik ,Covic i ostala elita pljackaju javno i niko nista ne preuzima zasto cijeli svijet suti a oni milijarderi

Name

Nije teško zaključiti

03.02.2024 13:11

Je li lakše upravljati i manipulisati sa onim koga možeš ucjenjivati ili sa čovjekom bez mrlje?