Поданички однос локалног СНСД-а према ОЦ Јахорина

"Скупштинска већина и начелник понашају се као сервис за испуњавање и парафирање жеља ОЦ Јахорина. Имамо ситуацију да се на Јахорини дешава потпуна урбанизација планине, иако де факто у ОЦ-у немају никакве надлежности за то, такве одлуке су у потпуности у надлежности општине Пале", рекао је Газивода. 

Република Српска 02.02.2024 | 20:09
Поданички однос локалног СНСД-а према ОЦ Јахорина

- Поданички однос руководства општине Пале према Олимпијском центру Јахорина, који је на штету свих грађана Пала, очигледан је кроз бројне примјере дјеловања општинског руководства и скупштинске већине, сматра предсједник паљанског СДС-а Душан Газивода.

Он то илуструје примјером уступања паркинг простора на територији која припада општини Пале по цијени од 100.000 КМ за цијелу сезону. 

"Према мојим сазнањима, толико новца ОЦ Јахорина заради на тим паркинзима за свега неколико дана у шпицу сезоне, тако да је срамотно образложење општине Пале да није у могућности да организује чишћење и наплату тих паркинг простора, јер и сам ОЦ ангажује приватне фирме да врше чишћење паркинга", наглашава Газивода. 

Он је подсјетио да је прије неколико година општина Пале склопила споразум са ОЦ Јахорина о кориштењу паркинга на планини на основу којег ће ОЦ као накнаду за добијено земљиште купити санитетско возило паљанском Дому здравља. 

" Након што су сви предвиђени рокови истекли, коначно су се из ОЦ-а смиловали да као неки поклон, а не као своју обавезу, купе и испоруче санитетско возило. Међутим, возило је већ било регистровано на ОЦ Јахорина! У Дому здравља нису хтјели да користе возило док се не региструје на Дом здравља, јер би то било у супротности са законом. Возило сада стоји и не користи се", рекао је Газивода.

За кориштење паркинга на Јахорини, општини ништа није плаћено те године, а никоме из општине не пада на памет да постави питање директору ОЦ-а о овоме, или то, једноставно, не смију, кажу у паљанском СДС-у. 

Газивода каже да очигледан примјер поданичког односа општине Пале према ОЦ Јахорина представљају и измјене регулационих планова.

"Скупштинска већина и начелник понашају се као сервис за испуњавање и парафирање жеља ОЦ Јахорина. Имамо ситуацију да се на Јахорини дешава потпуна урбанизација планине, иако де факто у ОЦ-у немају никакве надлежности за то, такве одлуке су у потпуности у надлежности општине Пале", рекао је Газивода. 

Он сматра да су искључиви кривци за такво стање начелник општине Бошко Југовић и скупштинска већина, а да се управо на овој теми најбоље види поданички однос без икаквог формалног карактера.

" Треба навести и препродају земљишта које је било у својини општине Пале, али је по изузетно ниској цијени скоро поклоњено ОЦ-у, за, како се до тада тврдило, изградњу каскадног паркинга и полазне станице гондоле. Касније је на малом дијелу тог земљишта изграђена полазна станица, а остатак земљишта је препродат приватним фирмама које су чак добиле и дозволу за градњу објеката. А начелник је истовремено тврдио да је земљиште приведено првобитној намјени", каже Газивода.

Из ОО СДС Пале навели су да на самом улазу у Јахорину постоји велики плац на којем је планирана изградња хотела, док у "папирима" стоји да је ту изграђен каскадни паркинг!!!

"Све ово је, нажалост, довело до тога да руководство општине потпуно изгуби ауторитет одлучивања на својој територији. И немоћно је да заштити интересе општине и њених грађана!", рекао је Газивода.

(БН) Фото: Архива/Илустрација 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Недјо

02.02.2024 20:42

Миле ме замолио да приватизујемо Јахорину. Казе да му се Игор не дрогира да има несто да ради. Па ето милион горе 100 доле. Трпице народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

02.02.2024 21:43

Па то ће бити ускору у породици Додик,шта је ту чудно.

Name

Соко

02.02.2024 20:49

Цувајте и његујте Елека драги паљани јер ако се прехлади и процури му нос поплавице све до тунела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Соко

02.02.2024 22:49

Он има своје приватне чуваре, ангажовао је приватно "преторијанце" који, све до једног, имају дебели криминални досије. Возе возила са дипломатским таблицама, носе оружије и не поштују нити један закон у овој држави. Ова држава има полицију и судске органе који штите законе ???

Name

Професионалац

02.02.2024 23:50

Нисте ни свјесни шта сте урадили од Јахорине, а оно најгоре тек предстоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цлан као цлан

03.02.2024 07:29

Све је то нарко мафија. Цосиц се љуби са Скобом у уста. Несиц дилер министар незбједности. Стаса насилник туце и ову зену. Елек лоповцина. Љевнајиц размисља да узме сто мозе. А цланови ко цланови гласају и иду на границу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Краљевић

03.02.2024 08:49

Толико су Пале далеко од Јахорине, да је Ћосићево образложење тачно. Има пуних 12 км. Што Елек пожели, то и добије на Јахорини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац-Пале

03.02.2024 12:11

Све је увезано, ово неце на добро изаци. Куку нама, толико.

ОДГОВОРИТЕ