Podanički odnos lokalnog SNSD-a prema OC Jahorina

"Skupštinska većina i načelnik ponašaju se kao servis za ispunjavanje i parafiranje želja OC Jahorina. Imamo situaciju da se na Jahorini dešava potpuna urbanizacija planine, iako de fakto u OC-u nemaju nikakve nadležnosti za to, takve odluke su u potpunosti u nadležnosti opštine Pale", rekao je Gazivoda. 

Republika Srpska 02.02.2024 | 20:09
Podanički odnos lokalnog SNSD-a prema OC Jahorina

- Podanički odnos rukovodstva opštine Pale prema Olimpijskom centru Jahorina, koji je na štetu svih građana Pala, očigledan je kroz brojne primjere djelovanja opštinskog rukovodstva i skupštinske većine, smatra predsjednik paljanskog SDS-a Dušan Gazivoda.

On to ilustruje primjerom ustupanja parking prostora na teritoriji koja pripada opštini Pale po cijeni od 100.000 КM za cijelu sezonu. 

"Prema mojim saznanjima, toliko novca OC Jahorina zaradi na tim parkinzima za svega nekoliko dana u špicu sezone, tako da je sramotno obrazloženje opštine Pale da nije u mogućnosti da organizuje čišćenje i naplatu tih parking prostora, jer i sam OC angažuje privatne firme da vrše čišćenje parkinga", naglašava Gazivoda. 

On je podsjetio da je prije nekoliko godina opština Pale sklopila sporazum sa OC Jahorina o korištenju parkinga na planini na osnovu kojeg će OC kao naknadu za dobijeno zemljište kupiti sanitetsko vozilo paljanskom Domu zdravlja. 

" Nakon što su svi predviđeni rokovi istekli, konačno su se iz OC-a smilovali da kao neki poklon, a ne kao svoju obavezu, kupe i isporuče sanitetsko vozilo. Međutim, vozilo je već bilo registrovano na OC Jahorina! U Domu zdravlja nisu htjeli da koriste vozilo dok se ne registruje na Dom zdravlja, jer bi to bilo u suprotnosti sa zakonom. Vozilo sada stoji i ne koristi se", rekao je Gazivoda.

Za korištenje parkinga na Jahorini, opštini ništa nije plaćeno te godine, a nikome iz opštine ne pada na pamet da postavi pitanje direktoru OC-a o ovome, ili to, jednostavno, ne smiju, kažu u paljanskom SDS-u. 

Gazivoda kaže da očigledan primjer podaničkog odnosa opštine Pale prema OC Jahorina predstavljaju i izmjene regulacionih planova.

"Skupštinska većina i načelnik ponašaju se kao servis za ispunjavanje i parafiranje želja OC Jahorina. Imamo situaciju da se na Jahorini dešava potpuna urbanizacija planine, iako de fakto u OC-u nemaju nikakve nadležnosti za to, takve odluke su u potpunosti u nadležnosti opštine Pale", rekao je Gazivoda. 

On smatra da su isključivi krivci za takvo stanje načelnik opštine Boško Jugović i skupštinska većina, a da se upravo na ovoj temi najbolje vidi podanički odnos bez ikakvog formalnog karaktera.

" Treba navesti i preprodaju zemljišta koje je bilo u svojini opštine Pale, ali je po izuzetno niskoj cijeni skoro poklonjeno OC-u, za, kako se do tada tvrdilo, izgradnju kaskadnog parkinga i polazne stanice gondole. Кasnije je na malom dijelu tog zemljišta izgrađena polazna stanica, a ostatak zemljišta je preprodat privatnim firmama koje su čak dobile i dozvolu za gradnju objekata. A načelnik je istovremeno tvrdio da je zemljište privedeno prvobitnoj namjeni", kaže Gazivoda.

Iz OO SDS Pale naveli su da na samom ulazu u Jahorinu postoji veliki plac na kojem je planirana izgradnja hotela, dok u "papirima" stoji da je tu izgrađen kaskadni parking!!!

"Sve ovo je, nažalost, dovelo do toga da rukovodstvo opštine potpuno izgubi autoritet odlučivanja na svojoj teritoriji. I nemoćno je da zaštiti interese opštine i njenih građana!", rekao je Gazivoda.

(BN) Foto: Arhiva/Ilustracija 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nedjo

02.02.2024 20:42

Mile me zamolio da privatizujemo Jahorinu. Kaze da mu se Igor ne drogira da ima nesto da radi. Pa eto milion gore 100 dole. Trpice narod

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

02.02.2024 21:43

Pa to će biti uskoru u porodici Dodik,šta je tu čudno.

Name

Soko

02.02.2024 20:49

Cuvajte i njegujte Eleka dragi paljani jer ako se prehladi i procuri mu nos poplavice sve do tunela

ODGOVORITE
Name

Re:Soko

02.02.2024 22:49

On ima svoje privatne čuvare, angažovao je privatno "pretorijance" koji, sve do jednog, imaju debeli kriminalni dosije. Voze vozila sa diplomatskim tablicama, nose oružije i ne poštuju niti jedan zakon u ovoj državi. Ova država ima policiju i sudske organe koji štite zakone ???

Name

Profesionalac

02.02.2024 23:50

Niste ni svjesni šta ste uradili od Jahorine, a ono najgore tek predstoji.

ODGOVORITE
Name

Clan kao clan

03.02.2024 07:29

Sve je to narko mafija. Cosic se ljubi sa Skobom u usta. Nesic diler ministar nezbjednosti. Stasa nasilnik tuce i ovu zenu. Elek lopovcina. Ljevnajic razmislja da uzme sto moze. A clanovi ko clanovi glasaju i idu na granicu

ODGOVORITE
Name

Marko Kraljević

03.02.2024 08:49

Toliko su Pale daleko od Jahorine, da je Ćosićevo obrazloženje tačno. Ima punih 12 km. Što Elek poželi, to i dobije na Jahorini.

ODGOVORITE
Name

Sokolac-Pale

03.02.2024 12:11

Sve je uvezano, ovo nece na dobro izaci. Kuku nama, toliko.

ODGOVORITE