Требиње: Три особе ухапшене, одузета дрога и оружје

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње завршили су оперативну акцију кодног назива "Бонус" у којој су ухапшене три особе, одузета већа количина дроге и оружја.

Република Српска 01.02.2024 | 09:58
Требиње: Три особе ухапшене, одузета дрога и оружје

Акција “Бонус” која је проведена на подручју у надлежности Полицијске управе Требиње и у којој су пронађене одређене количине кокаина и марихуане, оружја и муниције.

Акција је почела 25. децембра 2023, а јуче је завршена. Била је усмјерена на откривање и документовање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога.

У акцији је укупно одузето 314,7 грама кокаина, 259,9 грама марихуане, 4,5 милилитара уља канабиса, три ваге за прецизно мјерење, четири пушке, три пиштоља, 130 комада муниције различитог калибра, мобилни телефони, наводи се у полицијском саопштењу.

Требињска полиција јуче је претресла кућу, окућницу, помоћне просторије и аутомобил које користи особа чији су иницијали Ж.И, те пронашла и привремено одузела 4,5 милилитара уља канабиса. Ова особа је ухапшена.

Одузето је 259,9 грама марихуана и двије ваге за прецизно мјерење, наведено је у саопштењу Управе.

Полиција је претресла и двије локације у општини Билећа које користи Р.И. код којег нису пронађени предмети тражени наредбом за претресање.

У оквиру ове акције документована су три кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и два кривична дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Током акције укупно су ухапшене три особе, а Окружном јавном тужилаштву у Требињу биће поднесени извјештаји против укупно четири особе.

Уколико се ово на суду докаже, ухапшенима пријети казна затвора од једне до 15 година.

(Срна) Фото:МУП РС/Архив

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

92 РТРТ

01.02.2024 10:09

Потребан је хитно промјенути закон везано за опојне дроге. Казне су толико мале да стално те исти дилују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видите

01.02.2024 11:44

Коку су народи анда одувек звакали као лек, не зелим да се то брани, људи имају право да воде бољи зивот са таквим биљкама каква је и конопља и др, није истина све то сто се прица, треба повести рацуна и боље организовати, утврдити истину и цињенице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

01.02.2024 12:07

Мислим да нигдје нема толико дилера на малом простору као у Требињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

01.02.2024 14:30

Хоће ли термоелектране у РС имати капацитет да спале толике количине дроге. Руга те се са народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

01.02.2024 18:03

Браво за Полицију у Требињу

ОДГОВОРИТЕ