Trebinje: Tri osobe uhapšene, oduzeta droga i oružje

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje završili su operativnu akciju kodnog naziva "Bonus" u kojoj su uhapšene tri osobe, oduzeta veća količina droge i oružja.

Republika Srpska 01.02.2024 | 09:58
Trebinje: Tri osobe uhapšene, oduzeta droga i oružje

Akcija “Bonus” koja je provedena na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje i u kojoj su pronađene određene količine kokaina i marihuane, oružja i municije.

Akcija je počela 25. decembra 2023, a juče je završena. Bila je usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U akciji je ukupno oduzeto 314,7 grama kokaina, 259,9 grama marihuane, 4,5 mililitara ulja kanabisa, tri vage za precizno mjerenje, četiri puške, tri pištolja, 130 komada municije različitog kalibra, mobilni telefoni, navodi se u policijskom saopštenju.

Trebinjska policija juče je pretresla kuću, okućnicu, pomoćne prostorije i automobil koje koristi osoba čiji su inicijali Ž.I, te pronašla i privremeno oduzela 4,5 mililitara ulja kanabisa. Ova osoba je uhapšena.

Oduzeto je 259,9 grama marihuana i dvije vage za precizno mjerenje, navedeno je u saopštenju Uprave.

Policija je pretresla i dvije lokacije u opštini Bileća koje koristi R.I. kod kojeg nisu pronađeni predmeti traženi naredbom za pretresanje.

U okviru ove akcije dokumentovana su tri krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i dva krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom akcije ukupno su uhapšene tri osobe, a Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće podneseni izvještaji protiv ukupno četiri osobe.

Ukoliko se ovo na sudu dokaže, uhapšenima prijeti kazna zatvora od jedne do 15 godina.

(Srna) Foto:MUP RS/Arhiv

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

92 RTRT

01.02.2024 10:09

Potreban je hitno promjenuti zakon vezano za opojne droge. Kazne su toliko male da stalno te isti diluju.

ODGOVORITE
Name

Vidite

01.02.2024 11:44

Koku su narodi anda oduvek zvakali kao lek, ne zelim da se to brani, ljudi imaju pravo da vode bolji zivot sa takvim biljkama kakva je i konoplja i dr, nije istina sve to sto se prica, treba povesti racuna i bolje organizovati, utvrditi istinu i cinjenice

ODGOVORITE
Name

Arsa

01.02.2024 12:07

Mislim da nigdje nema toliko dilera na malom prostoru kao u Trebinju.

ODGOVORITE
Name

Petar

01.02.2024 14:30

Hoće li termoelektrane u RS imati kapacitet da spale tolike količine droge. Ruga te se sa narodom.

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

01.02.2024 18:03

Bravo za Policiju u Trebinju

ODGOVORITE