Малиша из серије "Мој рођак са села" проговорио после година ћутања

Глумац Лазар Дубовац прославио се улогом у серији "Мој рођак са села", где је имао прилике да сарађује са многим великим именима домаћег глумишта. Ова серија снимљена је пре јубиларних 15 година, а и данас се памти и редовно репризира.

Магазин 30.01.2024 | 19:07
Малиша из серије "Мој рођак са села" проговорио после година ћутања

Лазар је сада говорио о популарној серији, о сарадњи са чувеним Танасијем Узуновићем, али и о свом послу синхронизацији.

* И после "Мог рођака са села" публика вас и даље најчешће памти по Малиши, а многи вас и данас тако зову. Да ли вам то смета?

- Малиша ће заувек бити део мене. Данас се снима више од 30 серија истовремено. Публика не може све да испрати. Много глумаца, много улога, ретко ко се издвоји. Имао сам срећу да почнем да радим у време када је квалитет био на првом месту. Малиша је један обичан момак из народа и зато су га људи заволели и упамтили. Кад сам први пут прочитао сценарио, помислио сам да би сви желели да буду мудри као Рајко, шармантни као Дракче, мистериозни као Вранић, а, у ствари, сви смо ми у бити једноставни као Малиша.

ФОТО: ИНСТАГРАМ, ПРИВАТНА АРХХИВА

* Недавно нас је напустио Танасије Узуновић, чувени деда Рајко... Колико су за вас, као младог глумца, били значајни сусрети с њим?

- Таса је један од најчаробнијих људи које сам упознао. Много сам га волео, а знам да је и он волео мене. То ми је потврдила и његова ћерка сад кад нас је напустио. Памтићу наше разговоре до краја живота. Рекао ми је да по карактеру личим на њега кад је био млад и да ћу имати његову судбину. Нико не воли људе који су искрени и који свима све говоре у лице. Али ме је замолио да останем свој, да не одустајем без обзира на све око мене. "Буди човек, чак и кад нико око тебе то није, и, видећеш, на крају све дође на своје." Трудићу се да живим тако.

ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН YОУТУБЕ

* Који је најбољи савет који сте добили од серијског оца Драгана Јовановића? А од професорке Мирјане Карановић?

- Од Гагија сам добијао савете коју ракију да пијем и где добро да једем. Није он неко ко дели глумачке савете. А Мира ме је научила потпуној преданости и посвећености послу. Да будем конкретан и истинит на сцени и пред камером. Радити на себи, непрекидно се развијати, не чекати, него отварати себи нове путеве.

* Током даље каријере више сте се окренули синхронизацијама. Зашто?

- Посао глумца не може да се дефинише као нека математичка једначина. То је посао без правила. Нико од нас се не окреће само филму, само позоришту, само синхронизацији. О мом раду на цртаним филмовима су писали по новинама и онда сви мисле да сам у том периоду само то радио. А ако вам кажем да сам ја у последњих десет година написао висе од 30 драма, режирао исто толико представа, радио као педагог преко 15 година, сусрео се с неколико стотина, можда и хиљада, малишана и с њима радио глумачке радионице, онда бисте се збунили, као и многи. Цртани филмови, свакако, јесу један значајан део моје каријере и радо им се враћам.

ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ

* После дужег времена вратили сте се на мале екране серијом "Закопане тајне"...

- Позвао ме је Жарко Јокановић и рекао: "Пишем улогу за тебе." То је привилегија да неко седи и пише улогу баш за вас. Као што је некада Нушић писао Живку Министарку за Жанку Стокић. Или као што је Синиша Павић годинама писао за неке глумце. Волећете ову серију. Сваки човек има неку тајну коју је дубоко закопао и како тајне у нашој серији буду излазиле на површину, тако ће свако ко је гледа препознати себе. Оги има своје тајне, а тек ћете видети шта он крије.

(Курир.рс/Република) Фото: Принтсцреен YоуТубе

Коментари / 0

Оставите коментар