Брчак у притвору након пуцњаве у центру града

П. Јањић из Брчког мјесец ће провести у притвору као осумњичени да је 24. јануара у центру града једној особи, хицима из пиштоља, нанио више прострелних рана.

Босна и Херцеговина 30.01.2024 | 17:24
Брчак у притвору након пуцњаве у центру града

Осумњиченом 31-годишњаку за кривична дјела тешке тјелесне повреде и неовлаштене набавке и држања оружја, притвор је одређен усљед опасности да би могао поновити кривично дјело, за које се може изрећи казна затвора три године или тежа казна.

– Тужилаштво и Полиција Брчко дистрикта интензивно спроводе истрагу против Јањића због сумње да је 24. јануара, око 19.15 часова, у улици Босне Сребрене, мушкарцу О. П. хицима из пиштоља нанио прострелне ране ногу, погодивши га више пута у предјелу кољена. Како се наводи у наредби о спровођењу истраге, пошто је О. П. испред Ватрогасног дома паркирао возило “кеди”, Јањић је с мјеста сувозача, након краће расправе, извадио пиштољ који је неовлаштено држао код себе и испалио један хитац у правцу десне наткољенице оштећеног – кажу из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Сумња се да је, затим, изашао из возила, пришао возачевим вратима, те пошто је и О. П. изашао напоље, поново му испалио хитац у правцу истог дијела тијела, нанијевши му још једну прострелну рану.

– Након што је тешко повријеђени О. П. сјео на коловоз поред задњег дијела возила, осумњичени је испалио још два хица у предјелу доњих екстремитета оштећеног, нанијевши му прострелну рану, овај пут са стражње стране лијеве поткољенице. Како се закључује у наредби, Јањић се послије тога накратко одмакао од О. П, а потом се вратио и уз погрдне ријечи уперио пиштољ у правцу повријеђеног, а затим се удаљио са лица мјеста – истичу из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Јањић је ухапшен истог дана, у 23 часа, а након задржавања и криминалистичке обраде у Полицији, спроведен је у просторије Тужилаштва. Као што је то Полиција претходно учинила, и Тужилаштво је осумњиченог задржало током 24 часа, испитавши га за то вријеме у својству осумњиченог, након чега је поднијело приједлог суду да му одреди притвор.

Приједлог за одређивање притвора образложен је постојањем опасности да би осумњичени боравком на слободи могао поновити кривично дјело, за које се може изрећи казна затвора три године или тежа казна.

Прихвативши тужилачки приједлог у цијелости, Основни суд Брчко дистрикта одредио је Јањићу притвор у трајању од једног мјесеца, а који почиње тећи од момента његовог хапшења, 

У међувремену, Тужилаштво и Полиција настављају истрагу усмјерену на доказивање кривичних дјела тешке тјелесне повреде и неовлаштене набавке, држања или продаје оружја или битних дијелова за оружје.

(Клиx) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Немој Хаџија

30.01.2024 17:39

Притвор му је одређен јер би могао по четврти пут поновити дјело јер ово му је трећи пут да пуца у човјека.Браво за полицију и судове.После кад Хаџија преузме ствар у своје руке добије 23 године затвора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знаш Како

30.01.2024 20:07

Када неко поштен убије ову будалу, одлежаће и за њега и за себе,форма ће бити задовољена, на жалост !

Name

Небојша

30.01.2024 19:07

Ако му буде судио судија Савић тај револверас не треба да брине.Тај тзв судац Савић је најсмрдљивији у суду у Брцком,дно дна,поздрав за њега из Сребреника,госпоју му набијем на к...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анас

31.01.2024 13:26

. ..И ?...Јел'се неко нормалан озбиљно понадао да це полиција, тузиластво или судство напрасно поцети да се мијесају у посао за који примају плату???!!!

ОДГОВОРИТЕ